gyare.png

 

 

 

 societas_hu.png


El kell utasítani a mini-Schengen ötletét

Európának nagyobb együttműködésre, nem pedig a szélsőségesek erősítésére van szüksége. A szabad Európa gondolata teremti meg a szabad nemzet államokat.

A holland kormány nemrég felvetette a gondolatot, hogy hozzanak létre egy úgynevezett mini-Schengent a Schengen-zónán belül, hogy megszabaduljanak az Európába érkező növekvő számú menekültek jelentette felelőségtől. Habár hivatalosan nem nyújtották be a javaslatot az Európai Bizottsághoz, mi a Societasban  úgy gondoljuk, hogy még az ötlet felvetése is rendkívül káros.

mini-schengen-ujszo_0.jpg

A mini-Schengen Belgium, Luxemburg, Hollandia, Németország, és Ausztria alkotná. Így Magyarország ismét el lenne vágva nyugat Európától. Az Eu tagságunkkal mehetnénk útlevél nélkül, Szlovákia meg Szlovénia irányába. Tehát az a javaslat nem más, mint egy modernkori vasfüggöny.

Ausztria gazdaságára nézve is káros lenne. Ahogy a Szlovák-Magyar határ mentén, úgy az Osztrák-Magyar hatán mentén is beindult az ingázás. Valaki Ausztriába dolgozik, valaki Magyarországra jön fogorvoshoz. Ezt, a mindenki számára kedvező együttműködést is tönkreteheti ez a javaslat.

De nem csak arról van szó, hogy fél Nyugat-Magyarország Ausztriában dolgozik, hanem arról is, hogy a nyitott határok fellendítették a gazdaságot. Osztrák és Magyar vállalkozások találtak partnerséget és együttműködést.

Tehet ez egy ártalmas elképzelés, amelyek értelemszerűen nem csak a jelenlegi Schengen-zóna átrajzolását eredményezné, hanem további, a tagállamok közti megosztottságot növelő intézkedésekhez vezetne... és az már nem az az EU lenne, amibe Mi beléptünk. 

Reméljük, hogy az európai kormányok nem felejtik, hogy a Schengeni Megállapodás az Európai Unió egyik legnagyobb vívmánya. Az emberek szabad mozgáshoz való joga az európai egység legláthatóbb megnyilvánulása. Főleg napjainkban az alapvető értékeink megvédésére kellene koncentrálnunk, ahelyett, hogy lerombolnánk azokat. A kontraproduktív intézkedések, az európai államok közötti mélyülő nézetkülönbségek valamint az egyre növekvő dezintegráció az EU megszületése előtti időkre emlékeztetnének... Akkor meg minek teccetek EU-t csinálni ugye?

Az Eunak is meg kell értenie, azt amit mi magyar ellenzék, baloldali fiatalok tudunk, hogy a fizika törvényei szerint a keleti szél az nyugatra viszi a hajót, de nem ütközhet ott jéghegynek. A mini-Schengen egy jéghegy.

Fel kellene ismerni, hogy az irány soha nem vissza, hanem előre! Fel kelleni ismerni a kormányoknak a történelmi felelősségüket és, hogy a valós értékeinket kellene megvédeniük, melyekért oly sokáig küzdöttünk. A ’mini-Schengenhez’ hasonló javaslatok, csak a szélsőségesek érdekeit szolgálják és ebből Európa egyszer már nem kért!

Jó lenne ha az európai kormányok befejeznék az egymásra mutogatást és el kezdenék közösen megoldani az EU előtt álló feladatokat. A monológtól pedig a párbeszéd felé kelen el mozdulni! Az Eu célja az, hogy Európát integrálja és ne megossza! A mini-Schengen megoszt és nem összeköt.

 

Ha tetszett az írásunk kövess minket Facebookon is!

A bejegyzés trackback címe:

https://societas.blog.hu/api/trackback/id/tr18138982

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

lavór 2015.12.05. 10:37:13

A hírek szerint nem kell elutasítani, mert szóba sem került az ügy.
Valamint el kéne már dönteni, hogy mocskos EU vagy hűdejó' EU...

Wilson 2015.12.05. 10:45:00

@lavór: Pont az van, hogy szóba került, de (még) nem hivatalos. Ez már bőven elég. Határozottan el kell utasítani még a gondolatot is!

És mint minden az életben, az EU sem fekete-fehér. Igen, sok esetben - ahogy cizelláltan írod - "mocskos", sok esetben meg "hűdejó". A "mocskosat" el kell ítélni, meg kell változtatni, a "hűdejó" meg mehet tovább. Mi ezzel a gond?

Toadwart66 2015.12.05. 10:55:14

Kimondták feketén-fehéren. Egy kicsit szigorúbban fogják ellenőrizni az EU-s források felhasználását, különösen Magyarországon. Ez nem is ártana.

chrisred 2015.12.05. 11:16:43

Azért ne keverjük a szezont és a fazont, ez a mini Schengen nem a vasfüggönyt hozná vissza, hanem az 1990 és 2007 közti átmeneti állapotot az elzártság és a teljes integráció között. Ami a jelenlegi helyzetünknek teljesen megfelel. Be kell látni, hogy a keleti bővítés megbukott, az olyan országok, mint Magyarország, nem alkalmasak arra, hogy az uniós munkamegosztás teljes értékű tagjai legyenek.

Advanced Flight 2015.12.05. 11:23:57

Várható volt. Komolyan gondolta bárki, hogy végül nem az lesz a megoldás, hogy ide nyomják a menekülteket a perfériára? Komolyan gondolta bárki, hogy nem fognak minket szétszopatni azért, mert "diktátor" Orbánnak igaza lett minden fronton, és az eddig nagy egyetértéssel basztatott és kioktatott magyar miniszterelnök lassan a legnépszerűbb politikus Európában? Komolyan gondolta bárki is, hogy az ún. fejlett, demokratikus országok, akik itt példaként voltak állítva évtizedek óta, bármiért is felelősséget vállalnak és bármilyen hibájukat elismerik? Komolyan gondolat bárki is, hogy a térségünk kitörhet abból a rabszolga/lábtörlő/bűnbak szerepből, amit eleve kijelölt a drágalátos nyugat a számára?

STIRLITZ 2015.12.05. 11:35:15

... azért tegyük hozzá: ha a visegrádi államok - Lengyelország, Csehország, Szlovákia és Magyarország - annyira elégedetlen az EU -val, és csak a markukat tudják tartani, akkor ne nagyon háborogjanak az ilyen típusú nyugati javaslatoknál!

StanLee · https://newsroll.net 2015.12.05. 11:38:18

Ezt nem értem: "megszabaduljanak az Európába érkező növekvő számú menekültek jelentette felelőségtől". Attól, hogy a saját hivatalos határátkelőiket ellenőriznék ezek az országok, az nem fogja megoldani a Merkel által létrehozott menekültmágnest. Csak annyi lenne, hogy a kívül maradott EU tagok állampolgárai még nehezebben élhetnének a schengen által adott lehetőségekkel, míg a menekülteket egy külön belépési ponton ugyanúgy beengednék, mint ahogyan azt most is teszik. Lehet, hogy a menekült még gyorsabban is jutna át az osztrák határon, mint a EUs állampolgár.

Amúgy azért sem érdemes erről az egész mini-schengenről beszélni, mert ez az 5 ország az unión belül nem rendelkezik minősített többséggel, értsd lakosságszám alapján nem tudnának átnyomni semmit, és őszintén melyik másik EUs ország lenne annyira szellemi fogyatékos, hogy megszavazná azt, hogy a saját állampolgárai nehezebben mozogjanak.

Ha ennyire nem tetszik ennek az 5 országnak a menekültpolitika, akkor kiléphetnének az unióból, vagy mondjuk Merkel kiléptethetné Németországot, annektálhatná Ausztriát, Mo-t, és akkor direkt határa lenne a Szerbekkel, és minden menekültet be tudna fogadni az unió nélkül :-) Úgyis az a fix ideája, hogy minden menekült jöjjön Németországba...

lavór 2015.12.05. 11:50:17

@Wilson:

Nos igen... bevett szokás mifelénk, hogy csak a jót szeretnénk... Persze hogy szokatlan ez a helyzet egy olyan politikai elitnek, akik a törvény és minden felett állnak. Nekik csak a jó jut.
És azt se feledjék a magyarok, hogy akiknek esetleg köszönhetik majd a dolgot, pont letojják;
csilliárdosként tengetik mindennapjaikat tovább.

ombie 2015.12.05. 11:51:20

Inkább a terroristafészek Belgiumot kéne körbezárni aknákkal és szögesdróttal. Nem értem ők még mit keresnek Schengenben.

Csokis · http://csokis.blog.hu 2015.12.05. 11:53:08

@StanLee: Merkel néninek elege lesz, és azt mondja, hogy Einstand... Ja, nem. Anschluss... :-)

Madnezz · http://sorfigyelo.blog.hu 2015.12.05. 12:10:18

Merkel kisstílű bosszúja, mert mások nem asszisztálnak Európa Közel-keletté alakításában. Ilyen az, mikor valaki a komcsi náci hagyományokat ötvözi a keleti despoták arroganciájával.

tralalala 2015.12.05. 12:24:38

@lavór: "Nos igen... bevett szokás mifelénk, hogy csak a jót szeretnénk... "

Ja ja, hogy képzeljük. Gondolom ha te veszel egy kosár almát, aminek a fele jó, a másik fele rohadt, akkor megeszed a rohadt felét is, válogatni buziság.

2015.12.05. 12:24:46

@STIRLITZ: Azért azt is tegyük hozzá, hogy Kelet-Európa csatlakozása alatt ezek az országok rendesen ki lettek fosztva és szétlopva... és abban a nyugatiak is részt vettek.

Valamint azt is, hogy az Audi, a Mercedes, meg a többi nyugat-európai cég igazi itt termelt profitja és megtakarítása nem igazán van beleszámolva abba az egyenletbe, hogy mi kevesebbet fizetünk be, mint amit kiveszünk az EU-s kasszából...

Mc Master 2015.12.05. 12:25:54

Én teljes mellszélleséggel támogatom ezt a mini-schengent! Ez éppen, hogy a mi biztonságunkat szolgálja. Hozzá kell még csapni a franciákat, az angolokat és a spanyolokat. Aki ezekből a terroristákkal jól ellátott országokból a mi nyugodt és biztonságos területeinkre igyekszik, azt leellenőrizzük. Alaposan. A jó munkához idő kell. Ellenben ha mondjuk Géza bácsi ki akar ugrani Bécsbe, vagy mondjuk Gregor, a gdanski dokmunkás nyáron rajtunk keresztül megy olaszba nyaralni, akkor csak int a határőr, hogy tovább.
Tudom, erre a nyugat a maga kicsinyes módján megpróbálna ugyanígy válaszolni. De azért az mégis csak nevetséges lenne, hogy az elmúlt száz évben szinte nulla (mert néhány biztos akadt) terrorizmussal rendelkező országokat ellenőriznék azok, akiknél a saját bevallásuk szerint is több száz van. Belgium ma vallot be kb 830-at.

lavór 2015.12.05. 12:26:23

@tralalala:

Hát, ha a hír igaz lesz, akkor most minket válogattak ki az egészséges almák közül. Így jártunk.

Vajk a Vitéz Várjobbágy 2015.12.05. 12:33:39

@STIRLITZ: szóval a V4 országok ostoba, műveletlen rasszisták, ezért létre kell hozni egy mini schengent, aminek a célja...

hogy ne jussanak be a migránsok az "igazi" Európába? Hmm.

Ha Orbán kerítést épít akkor egy veszett iszlamofób kutya.

De ha nem képes a menekülteket itt Magyarországon tartani, akkor pedig aláássa az EU rendjét.

Szóval most már tényleg megérkezett Európába az igazi kommunizmus. Az igazi kommunizmus, ahol kitatlálnak az elvtársak egy nagy rakás ostoba, konhyafilozófiai és morális rendszeren alapulú légből kapott ostobaságot, majd vad háborút hirdetnek a valóság ellen.

Gondolom Orbán tehet a szíriai háborúról is, arról is, hogy a törökök gyűlölik a kurdokat, ő Erdogan és Putyin pajtása is egyszerre, miatta erőszakosak a muzulmánok is, Párizstól San Bernardinóig ő hergelte a muzulmánokat.

Ha a robbangatóról épp azt találják ki, hogy nem is migráns, akkor mindenki hülye akik szerint a migránsok veszélyesek. Ha éppen az derül ki, hogy Magyarországon át jöttek, akkor Orbán az ostoba fasiszta, aki szándékosan nem ellenőrzi a határokat, hogy hergeljen.

Így van, így. Mindenről ő tehet és európéer vezetőknek mindig mindenben igazuk volt. Ez ám a tudomány!

firg_firg 2015.12.05. 12:43:54

Na es ebben a mini Schengenben Belgium mint az europai iszlam tenorizmus melegagya is benne lenne?
Ezt valahogy nem tudom komolyan venni.

Altaïr 2015.12.05. 12:48:25

Nagy-Németország FTW?

maxval bircaman megbízott szerkesztő · http://bircahang.org 2015.12.05. 12:54:22

A liberális nyugat csődjének egyik jele a minisengen ötlet.

csepke 2015.12.05. 13:04:04

tekintve hogy a migránsok is ezekbe az országokba csoportosulnak én azt mondom, csinálják csak. csak akkor ha innen oda minisengen, akkor onnan ide is minisengen. csak akkor se migráns nem jön visszafele, de se osztrák nyugdíjas a soproni fogorvosához, vagy a kecskemét környéki tanyájára egykönnyen.

Nzoltan 2015.12.05. 13:12:15

"De nem csak arról van szó, hogy fél Nyugat-Magyarország Ausztriában dolgozik, hanem arról is, hogy a nyitott határok fellendítették a gazdaságot. Osztrák és Magyar vállalkozások találtak partnerséget és együttműködést"

Ilyen az EU előtt is volt. Sőt, most is van.
Nem látom azt, hogy a norvég vagy a svájci gazdaság el lenne zárva az EU-tól. Pedig nem is tagok. Minden csak megállapodás kérdése.
Mintha 2004 előtt nem lett volna élet.

Nzoltan 2015.12.05. 13:13:39

@lavór: Amilyen dilettánsok gyülekezete lett Brüsszel, nem veszítünk semmit.

Advanced Flight 2015.12.05. 13:34:58

@lavór: te nyilván erre élvezel, hogy a magyar az a másodrendű nép, de van egy rossz hírem: ezt már a migránsok is elhitték a magadfajtáknak :-) úgyhogy nem fognak itt maradni, se szép szóra, se cécóra. Lekerítheti magát a nyugat, ahogy akarja, ezektől már nem fog szabadulni. Te meg sírjál a sarokban, hogy esetleg mégse mi fogunk szarul járni, bár te ennek drukkolsz ezerrel, hogy a magyaroknak minél szarabb legyen, aztán aki ezt megemlíti, az csak náci lehet nyilván, úgyhogy ezt fölösleges is felhoznod.
Egyszerűen hányingerem van tőled.

lavór 2015.12.05. 13:37:49

@Advanced Flight:
Hülyék lennének itt maradni a bevándorlók. A magyarok is sorra menekülnek.

csepke 2015.12.05. 13:54:20

@lavór: a bevándorlókért nem fáj a szívünk. pont a kivándorló magyarokat szivatja csak a minisengen... de ezt te nem érted?

lavór 2015.12.05. 13:55:48

@csepke:

Senkiért nem fáj a szívetek, képmutatás az egész.

csepke 2015.12.05. 14:09:29

@lavór: nekem spec. magamért. ;) de a többiekből is hogy vonsz le ilyen következtetést? de ha így is lenne még mindig eggyel jobb mint ha bevándorlók izgatnának jobban. mmint téged.

Burgermeister 2015.12.05. 14:19:11

Az anyjuk picsáját! Egyetlegy migránst sem visszafogadni és be/átengedni!!! ORBÁN +1

StanLee · https://newsroll.net 2015.12.05. 14:46:59

Én december 14-et várom most jelen pillanatban de nagyon, utána meg március végét. Egy hét és kiderül, hogy Merkel egyben tudja-e tartani a CDU küldöttséget. Értsd: van-e a CDU küldötteknek elég vér a pucájában nemet mondani a Merkel által képviselt menekültpolitikára, vagy meghunyászkodva elfogadják a merkeli utat.

Ugye a Junge Union (ez olyan mint a Fidelitas, tehat az utánpótlás) kijelentette, hogy ők ca. 200 ezer menekült/évben látják a lehetőségeket, a mostani felső határ nélküli politikát nem tartják megfelelőnek, szóval van egy adag, aki biztos szembe fog menni Merkellel. Aztán ott vannak azok, akiket Merkel vitt be a Bundestagba a listás helyeken, ők most kiestek a bemelegített kényelmes helyükről, szóval Merkel ellen szavazhatnak. Aztán ott van az a rengeteg önkormányzat, akiknek le kell nyelniük a békát a sok menekült miatt, veszítenivalójuk semmi, ha Merkel ellen szavaznak.

Merkelnek nagyon jól jönne, ha a pártgyűlésen a párttagok szavaznák le a menekültpolitikáját, mert akkor arcvesztés nélkül lehet a mostani helyzet ellen tenni. Merkel sajnálkozva bejelenti, hogy a küldöttek kigolyózták, az istenadta nép mást akar, szóval felső határ.

Ha minden marad úgyanúgy, mint eddig, akkor az meg bebizonyítja, hogy a CDU a végét járja és itt az ideje, hogy elsüllyedjen Merkellel együtt 2017-ben.

BéLóg 2015.12.05. 14:49:53

@lavór: Elyüh! Schengen =/= EU vagy ezrről fogalmad sincs?

♔bаtyu♔ 2015.12.05. 15:42:48

Maximálisan támogatom. OK, elő kell vennem az útlevelet, de annak a bevándorlónak is, aki kívülről jön. Továbbá nyilván kvóta sincs, sőt az sincs, hogy a liberalizmustól majd szétszakadó nyugati országok egész nyáron felháborodnak a kerítésünkön és azon, hogy a bevándorlást ellenőrizni szabályozni kívánjuk, ami ráadásul Schengeni előírás, majd az akaratukra szabályellenesen átengedett bevándorlók tízezreit épp a Schengeni megállapodásra hivatkozva ide vissza küldjék.

♔bаtyu♔ 2015.12.05. 15:43:53

@lavór: A magyar nem kap segélyt ha nem dolgozik, a bevándorló viszont igen.

lavór 2015.12.05. 15:45:53

@♔bаtyu♔:
A magyarnak nem kell segély, megszokta itthon (ettől hangos az ország, ugye)... Egyébként országfüggő a kérdés. Van, ahol kaphat segélyt a magyar is.

♔bаtyu♔ 2015.12.05. 15:48:54

@maxval bircaman megbízott szerkesztő: Ők pár hónapja még úgy képzelték, hogy a szakképzettek maradnak náluk, a többi irány vissza K-Európa.

Aztán K-Európa kollektíve beintett, a ny. országok magja pedig ott maradtak az összes bevándorlóval, akiknek bejövetelét mellesleg az összes hevesen támogatta.

♔bаtyu♔ 2015.12.05. 15:52:38

@lavór: Ez most itt lényegtelen, csak megindokoltam, miért jobb a bevándorlónak ha itt marad, mintha vissza megy ahonnét jött. Ha a német azt mondja, nincs segély, nekünk pedig ugyanezt megtiltja Junckerék klubja, akkor bizony az összes idejön.

Ráadásul lehet, hogy csak az arcuk nagy, de szerintem komolyan gondolják, a ballibsi pártok úgy beszélnek 18.000 bevándorló befogadásáról, mintha holland sajtról lenne szó. Azaz Ny.-európa magjának nagyon is megéri itt a ballibsi pártokat tuningolni. Persze azt is teszik, még csak nem is titokban. (Ennyit amúgy a libsik demokráciájáról).

lavór 2015.12.05. 16:36:37

@♔bаtyu♔:

Tényekkel tudok mit kezdeni, feltételezésekkel nem.
Ha 18000-et küldenek ide, 19200-an szöknek el ebből a szegény és gyűlölködő országból.

BéLóg 2015.12.05. 17:24:48

@lavór: Szegény és gyűlölködő, ja persze.
Mi vagyunk akik utáljuk a pirézeket is, mondták.
Csak UTÓLAG derült ki (sic sic sic) hogy a pirézek kannibálok és náluk teljesen természetes a 9 éves kislányok megerőszakolása, valamint a nőknek kuss!

Vagyis MIÉRT is kéne nekünk befogadni BÁRMILYEN migránst, akikről SEMMIT nem tudunk, csak azt hogy idejött mert szerinte itt jobb lesz és bár egy büdös szót nem tud angolul, táblán közli a fotósokkal hog JOGOKAT KÖVETELEK!

lavór 2015.12.05. 17:26:36

@BéLóg:

Miért, nem utáljuk a pirézeket? Már a magyarok egymást is utálják.

BéLóg 2015.12.05. 17:34:59

@lavór: Már hogyne utálnánk AZOK UTÁN amiket megtudhattunk róluk.

Te meg szt hiszed, hogy a "magyarok egymást is utálják", ez valami érdekesség?
Utálja a moravskozslenky cseh a středočesky csehet, mindketten a szlovákokat, a bajorokat az összes többi német, a keleti németeket a nyugatiak, a szerbek a horvátokat, szlovéneket, macedónokat oda és vissza meg az összes permutációban, ukrán az oroszt és vissza...
Nem kell ez a turáni átok jellegű marhaság!

lavór 2015.12.05. 17:59:49

@BéLóg:

Ami ebből a pár mondatból levezethető, már nagyon szórakoztató. :)

BéLóg 2015.12.05. 18:07:23

@lavór: Köszönöm. Azért írtam.

chrisred 2015.12.08. 04:53:20

@BéLóg: Ha viszont összehasonlításokat teszünk szövetségi államok, mesterségesen létrehozott államalakulatok és a magyar állam között, akkor azt is mondjuk ki, hogy egységes magyar nemzet csak elméletben és a politikusok kitalációiban létezik. A közös nyelv önmagában nem államalkotó tényező, ahogy svájci németek és az osztrákok is jól elvannak a német fennhatóság nélkül.

BéLóg 2015.12.08. 15:55:27

@chrisred: Ebben amit írtál szerintem teljes mértékben igazad van.
süti beállítások módosítása