gyare.png

 

 

 

 societas_hu.png


A diákok szerdán is tüntetnek (+videó)

Már- már paradigma, ha a Fidesz kormány hozzányúl a felsőoktatáshoz, akkor diáktüntetések lesznek. Azonban, tegnap nem csak a felsőoktatás szereplői, hanem középiskolások is tüntettek.

raoul.jpg

Forrás: Diákellenállás 2015

A Raoul Wallenberg Szakközépiskolát egy márciusi kormány ülésen 6 felé nyesték, az épületét pedig a Nemzeti Közszolgálati Egyetem kapná meg. A Fidesz 2012-ben, amikor megálmodta a Ludovika térre az új egyetemet, még azt mondta: "a Ludovika téri Raoul Wallenberg Humán Szakképző Iskola és Gimnáziumot az átalakítások nem érintik, továbbra is a mostani helyén fog működni." Természetesen, nem ez az első pálfordulása a kormánypártnak.

A Raoul-os tiltakozáson kihelyezett transzparensekből kiderül, hogy már úgy vannak vele, hogy vigyék az épületet, csak az intézményt ne szüntessék meg! Végül is van egy csomó tök üres épület a belvárosban, tehát akár kaphatna is egy újat...

A Raoul-os tüntetések után átmentünk a SocietasTV-vel az ELTÉ-sekhez. Íme az ott tapasztaltakról a videó beszámolónk:

 

 Amiért tegnap tüntettek a diákok, azt mára már a kormány visszavonta. Mégsem szüntetnek meg bizonyos szakokat. No, de még mielőtt mindenki nagyon boldog lenne, hogy győztek a diákok, hát egy frászt. A törvénymódosítás még mindig tartalmazza a legsarkalatosabb kérdéseket: csökken az egyetemek autonómiája, és a HÖK hatásköröket is visszanyesnék.

Persze a kedvenc egyetem, a Nemzeti Közszolgálati Egyetem, kivételes státusszal bírna, az indíthatnak olyan szakokat, amelyeket más egyetemek nem.

Ha tetszett az írásunk kövess minket Facebookon is!

A diákok ezt a mai visszavonogatást nem veszik be. Folytatják ma is és holnap is a tüntetést. A "Ne szűnjön meg az ELTE TáTK - Veszélyben vannak az egyetemeink" facebook csoport ezt ma világossá tette:

A felsőoktatást érintő átalakítások elleni tiltakozások célja az EGYÉNI és INTÉZMÉNYI AUTONÓMIA védelme, amelyet a kormányzati tervezetek továbbra is számos ponton sértenek. A tartalmi problémákon túl elfogadhatatlannak tartjuk azt a kormányzati taktikát, amely a tiltakozók megosztására törekszik nyomásgyakorlással és a külön alkukkal, és semmibe veszi az átlátható demokratikus döntéshozatal elvét. Ez az ügy nem egyszerűen egyes szakok megszüntetéséről szól. Az egyedi alkuk elfogadásával a tiltakozások és a tiltakozók céljait árulnánk el.

11144925_10152790071047060_7421234634537175361_n.jpg

Szóval holnap, azaz szerdán folytatódnak a diáktüntetések, méghozzá az ELTÉ-sek a Raoulhoz fognak vonulni.

Szerda este 18-kor találkoznak az EMMI Szalay utcai épülete előtt, ahonnan együtt vonulnak át a Ludovika térre a Raoul iskolához, hogy tiltakozzanak a suli bezárása ellen is! A tüntetés facebookon itt érheted el!

Természetesen a kormánypárt ifjúsági szervezete a Fidelitas most is csendben van és nincs véleménye a történésekről. Talán provokátorokat keres a diáktüntetéseken?

A bejegyzés trackback címe:

https://societas.blog.hu/api/trackback/id/tr877387278

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Ez a nap se múlt el Rogán botrány nélkül 2015.04.21. 21:48:10

mivel Magyarországon az összes értelmiségi megveti a fideszt, ezért ez a suttyó párt rendre üldözni fogja őket.
Megoldás: az értelmiségnek le kell váltania a fidesz maffiát.

villamos alóli kacaj nem mindig őszinte 2015.04.21. 23:58:00

"a Fidelitas ...... Talán provokátorokat keres a diáktüntetéseken?"
Nem.
Ők fognak provokálni és közben szelfiznek, majd megküldik a lakcímkártyájukat OV-nak!
süti beállítások módosítása