gyare.png

 

 

 

 societas_hu.png


Szingliadó: az kereszténydemokraták megadóztatnák a papokat is?!

Egy hírportál számolt be arról, hogy az IKSZ Családbarát Munkacsoportja egy konferencián kívánja megvitatni többek között az alábbi javaslatokat:

1.) 30 év felett vezessék be a szingli adót;
2.) Ne lehessen állami vezető pozícióban az a nő, akinek nincs legalább 3 gyermeke;
 3.) A fiatalok nyújtsanak önkéntes segítséget a nagycsaládosoknak terheik és örömeik egy részének átvállalásával.

szingli-759.jpg

 Az első hallásra komolytalannak tűnő javaslatokat, a Societas- Baloldali Ifjúsági Mozgalom szerint mégis komolyan kell venni! Ne felejtsük, hogy a vasárnapi boltbezárás ötlete is egy KDNP-s műhelyből pattant ki és ma már valóság!.

 A Societas- Baloldali Ifjúsági Mozgalom véleménye szerint a KDNP és a kormányzat családpolitikája teljes mértékben el van tévedve. Egyáltalán nem értik a fiatalokat és a családalapítás előtt állók dilemmáit. Korholják a nőket és a fiatalokat, közben pedig az ő politikájuk hibás!

 Képtelenek a fiatalok számára biztos jövőképet és kiszámítható egzisztenciális hátteret kialakítani. Amíg Magyarországon a fiatalok helyzete rosszabb, mint Romániában, amíg az ország bizonyos régióiban az átlag kereset 80 ezer forint, addig a családalapítás előtt állók jogosan teszik fel a kérdést: Mire alapítsunk családot?

 A büntetőpolitika sehova nem vezet. Nem büntethető senki sem világnézete, egészségügyi, anyagi helyzete vagy foglalkozásából eredő kötelezettsége (lásd: papság) miatt, továbbá az államnak nem szabad beleszólni abba, hogy valaki nem tud, illetve nem akar családot alapítani.

 A Societas a leghatározottabban felszólítja a kereszténydemokratákat - ha már a családok problémáira nem képesek normális választ adni- hogy húzzanak ki a fiatalok magánéletéből és hálószobájából  mert ízléstelen dolog ott matatni és vonják vissza a javaslataikat!

 

update:

A posztunk megjelenése után az IKSZ reagált. Az eseményt törölték és elmondták: Az említett rendezvény egy kerületi irodában megtartandó munkacsoporti kerekasztal beszélgetés. Az IKSZ vezetése sosem tárgyalt ilyen javaslatokról, nem is fog, azokat nem támogatja. Mi a Kormány adópolitikáját, az adócsökkentést támogatjuk.

update2:

A fent említett kerekasztal beszélgetésen, a Benda József: A szakadék szélén című könyvről lett volna szó. Ez a könyv tartalmazza ezeket a gondolatokat. Időközben az is kiderült, hogy a könyvet a KDNP pártalapítvány adta ki, tehát még is csak egy KDNP-s műhelyből származnak az elképzelések!

 

Ha tetszett az írásunk kövess minket Facebookon is!

A bejegyzés trackback címe:

https://societas.blog.hu/api/trackback/id/tr58250008

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása