gyare.png

 

 

 

 societas_hu.png


Itt valami nem stimmel: miért nem engedik elmenni a menekülteket Budapestről?

Teljesen értetlenül állok a mai hír előtt: lezárták a Keleti pályaudvart. Megnyitották a Keleti pályaudvart, de a menekülteket nem engedik be.  Közben az atv.hu megkeresésére a MÁV sajtószóvivője elmondta, hogy a társaság jegyellenőrei mindenkit felengednek a vonatokra, akinek érvényes jegye van. A rendőröknek viszont joguk van a jegy mellett az úti okmányokat is elkérni, és akinek nincs érvényes irata, attól megtagadhatják az utazást és azt tudjuk, hogy rengeteg menekültnek nincs...

1.) A magyar kormány nem nagyon szeretné, hogy itt maradjanak a menekültek

2.) Németország jelezte, hogy Ő befogadja a szír menekülteket, de Izlandon is 10 ezer embert szívesen látnak.

3.) A menekültek el szeretnének innen menni (ebben nem különböznek, az 500 ezer külföldön élő magyartól)

Teljesen jogos fel tenni azt a kérdést: akkor miért a vicc kerítést építi a kormány? Miért nem azért tesz meg mindent, hogy eljussanak a menekültek a befogadó országokba?

Tegnap még olyanokat olvastunk, hogy az osztrákok nem engednek át olyan szerelvényeket ami túl van töltve.

Ok. Akkor a MÁV miért ad el több jegyet? Hiszen a menekültek rendelkeznek érvényes vonatjeggyel!
Ha már a MÁV elad több vonat jegyet, akkor létezik olyan, hogy pótkocsi. Egy mozdony képes akár, 20-25 kocsit is elhúzni. Miért nem állít be a MÁV pótkocsikat?

A menekültek kifejezik, hogy Ők mennének...

Be lehet állítani plusz szerelvényt is.

Ma meg olyanokat, hogy Ausztria nem engedi be őket, mert nincsenek úti okmányok... akkor létezik Németország irányában közút is és Szlovákián keresztül is el lehet oda jutni. Van repülő. De a német állammal egyeztetett módon is meg lehetne ezt oldani. Mind-mind olcsóbb és hatékonyabb lenne mint a jobboldal vicc kerítése.

DE! Nem ez történik. Itt valami nem stimmel. Legalább is nekem. Felmerül a kérdés, hogy tényleg ennyire egy tehetetlen kormányunk lenne? Aki, azt nem tudja megoldani, hogy azok a menekültek, akik innen el akarnak menni el tudjanak menni? Ennyire nem működne a magyar állam?

És ez a helyzet Szíriában...

De félek nem erről van szó! Félek arról van szó, hogy propaganda eszköznek használja a jobboldal a háborús övezetből érkezett embereket. Ha ez így van, akkor ez egy embertelen és szívtelen propaganda! (legyen az német vagy magyar) Háborús övezetben senki nem él szívesen, senki nem tud ott élni, nem vethető a menekültek szemére, hogy elhagyják a hazájukat. És ha van egy ország -jelen esetben Németország- aki befogadja Őket, akkor szerintem azaz emberiességi minimum, hogy mindent megteszünk annak érdekében, hogy el tudjanak oda jutni!

Nem tudom mi történik itt. De nem értem... és csóválom a fejem. Mert itt valami nem stimmel.

Ha tehetetlen a kormány az sem jó, ha pedig propaganda a cél az sem. Az igazság kiderül.

update:

A poszt megírása után megjelent hírek alapján a helyzetnek a német ellentmondásos álláspont sem használ:

Merkel először is leszögezte, hogy Németországnak nincs felelőssége a Magyarországról vonattal érkező menedékkérők jogi helyzetével kapcsolatos bizonytalanságban. Elmondta, hogy a Németországba érkező szíriai menedékkérők nagyon nagy valószínűséggel megkapják a polgárháborús menekült státust,

 

· 1 trackback

A bejegyzés trackback címe:

https://societas.blog.hu/api/trackback/id/tr777750650

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Tüntetés az emberiesség mellett 2015.09.01. 23:04:59

Izlandon civil mozgalom indult azért, hogy fogadjanak be több menekültet. A kezdeményezéshez több, mint tízezren csatlakoztak, vállalva, hogy akár a saját otthonukba is elszállásoljanak egy-két embert.  Németországban a kormány bejelentette, hogy a sz...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

pervie but hot (törölt) 2015.09.02. 13:27:13

@Chaoyang: "A XV.-XVI. században amikor az oszmánok megtámadták Magyarországot, akkor is csak tovább kellett volna engedni őket... "

Sajnos akkor a ballibség és buzulmánság még nem volt ilyen elterjedt, mint ma. Akkoriban olyan intoleráns, "szélsőségesen európai" katonai és politikai vezetőink voltak, mint Hunyadi János, Kinizsi Pál, Zrínyi Miklós. Meglépték nem egyszer az a fasiszta, neonáci húzást, hogy nem kaláccsal, hanem kartáccsal várták a muzulmánt. Tudom, ezért most szégyenkeznünk kell és vezeklésként befogadni minden jöttmentet.
Szerencsére az ennek a vészterhes időszaknak vége, Merkel is eldobta már a német zászlót undorral az arcán.

youtube.com/watch?v=q8PNgxbTE0o

Medgar 2015.09.02. 13:27:46

@Minden ember belsejében van kaka: Értelmes hozzáfűzni valód van, vagy csak böfögsz a vakvilágba? Még egyszer megkérlek téged is: ÉRVEKKEL cáfold az általam leírtakat. Amíg nem tudsz felmutatni valós cáfolatot addig valóban csak egy vagy a sok ajvékoló agyhalott közül, ugyanis szívesen vitatkoznék akár veled is, de logikus érvek nélkül érzelmi alapon csak a szardobálás megy.

prfact 2015.09.02. 13:33:46

Engedik elmenni a menekülteket, senki se őrzi őket, nem zárták be őket, tudtommal szabadon járhatnak kelhetnek. Ha az nem volt számukra probléma, hogy a zöldhatáron, majd a kerítést átvágva átsétáltak Magyarországra vajon miért nem indulnak el a magyar papírjaikat eldobálva Ausztriába ugyanúgy?

korupisti 2015.09.02. 13:47:04

Jobb oldali kerítés! Tessék mondani van centrista kerítés is? Gratulálok!

fidesz maszop dk egykutya 2015.09.02. 14:03:16

@Medgar: batyukám azt mindenki tudja már, hogy neked csak az az érv ami a te és a párt véleményét erősíti. Minden mást nem valós-nak nevezel :)

odamondó 2015.09.02. 14:09:02

@pervie but hot: akkor bizony kő alatt élek mert én semmilyen határellenőrzésről nem hallottam. Amúgy ettől függetlenül egy Magyar-Osztrák zöldhatáron kíváncsi vagyok nagytömegekben hogyan tudnak menekülteket visszafordítani.

Medgar 2015.09.02. 14:22:53

@fidesz maszop dk egykutya: Tehát már batyunak nézel. Elfogadok bármilyen érvet, de tőled is csak a pukiszagú személyeskedés jön.

Azért még egyszer megkérdezem, a genfi és dublini egyezményt betartva miért kell regisztráció nélkül beengedni bárkit is? Ugyanis a genfi egyezmény egyértelmű:

1. Az a személy közvetlenül olyan területről érkezik ahol élete vagy szabadsága veszélyben van az a menekült. Ha bele gebedtek sem tudjátok bebizonyítani, hogy Szerbiában, Görögországban, vagy akár Törökországban ez fennállt.

2. A határsértés után rögtön jelentkeznie kell az adott ország hatóságainál és szépen alávetni magát a menekültügyi eljárásnak. És amíg az eljárás tart nem diffundálni.

3. A dublini egyezmény rendelkezik a nyilvántartásba vételről (fénykép, ujjlenyomat vétel stb) amitől Mo. nem térhet el. Hiszen ti ajvékoltatok a leghangosabban amikor szóba került a felfüggesztése.

4. A határsértőnek (a menekült státuszt a végén kapja meg) kötelessége és érdeke a hatóságokkal együttműködni pl. a folyamatot a kijelölt menekülttáborban kivárni, és mindeközben betartani a törvényeinket.

Na most jöhetnek a logikus cáfolatok, hogy hol sántít a fenti gondolatmenet.
Meg persze az ötletek, hogy MOST és NEKÜNK milyen lehetőségeink vannak a helyzet kezelésére. Hajrá.

Medgar 2015.09.02. 14:24:38

@korupisti: Csak demokratikus kerítés van. Pl. a spanyoloknál, vagy a franciáknál.

Androsz · http://wikipedia.blog.hu/ 2015.09.02. 14:27:29

"Ausztria nem engedi be őket, mert nincsenek úti okmányok... akkor létezik Németország irányában közút is és Szlovákián keresztül is el lehet oda jutni."

A közúton innen távozó emberek problémája nem tartozik sem a MÁV-ra, sem a kormányra. Távozzanak. Bárcsak megtennék. Én is örülnék, ha nem a vonatokat szállnák meg. De Szlovákia sem feltétlenül fogja őket tárt karokkal várni, viszont az már legyen az ő bajuk.

Szerintem is ez lenne a legjobb megoldás: beengedjük őket, mert a sok kulturált és más kontójára emberbarát nagy ország erre kényszerít bennünket. Aztán adni alájuk pár teherautót, napsütésben, jó levegőn utazni a katonák és a mezőgazdasági munkások is szeretnek. Az osztrák és szlovák határokon nem lehet határellenőrzés, hiszen az EU egy határok nélküli nagy családdá vált, mint tudjuk. Ha kötekednek a határőrök, akkor nagy balhét csapunk Merkel a német újságoknál. Odaát aztán leszállnak a teherautókról, szépen kifizetik a menetdíjat, van miből, aztán menjenek isten hírével.

Szükség esetére pedig az osztrák és szlovák határok mellett nyitunk egy csomó menekülttábort, a "várakozóknak". Bárki jelentkezhet ott, akinek sikerült ide bejönnie. A táborból persze szabad kijárás van, mert a más kontójára emberbarát nagy országok erre kényszerítenek bennünket.

Ennyi. Megoldottuk. Majd megfigyeljük az eredményeket.

Androsz · http://wikipedia.blog.hu/ 2015.09.02. 14:29:08

"Van repülő."

Hogy micsoda???!

A megvalósult amerikai ólom.. 2015.09.02. 14:30:04

Miért, miért? Hát azért mert vannak bizonyos kötelezettségeink az EU felé azért.

A megvalósult amerikai ólom.. 2015.09.02. 14:34:23

@prfact: Pontosan így van. 90 %-ukat begyűjtik a szerb határnál, majd Röszkére illetve Debrecenbe kerülnek, majd egy idő után atviszik őket Győrbe, ahonnan aztán szépen átsétálnak a 60 km-re lévő osztrák határon
A nyár eleje óta az ország területére lépett 110 ezer menekültből 100 ezer már elhagyta az országot nyugatra..

Szűtté mamá? Szűjjé! 2015.09.02. 14:42:39

@Medgar: Ok, csak egy kérdés: most akkor parancsol nekünk Brüsszel, vagy nem? Vagy mikor hogy? Ha itt kellenek a menekültek, akkor parancsol, ha éppen az EU az ügyeletes ultimate ellenség, akkor meg plakátolunk, hogy nem parancsol. Mekkora hányadék álságosság már ez az egész. De védjed csak, soroljad jó sokáig, hogy mit diktált Brüsszel, miközben alig egy éve még az volt a pártmantra, hogy "nekünk Brüsszel nem diktál".

Sir Galahad 2015.09.02. 14:43:29

@Minden ember belsejében van kaka: Látom, nem tudsz megbarátkozni azzal a ténnyel, hogy nem mindenki a balliberális mantrát fújja. Pedig érdemes volna. Nem tudom, téged ki fizet, de ha esetleg senki, gondolkozz el azon, hogy akár másnak is lehet véleménye - akár a tiedtől eltérő is.

Szűtté mamá? Szűjjé! 2015.09.02. 14:43:30

@A megvalósult amerikai ólom..: Tehát már diktál az EU? CSak mert egy éve még az volt a mantra, hogy nem diktál.

Szűtté mamá? Szűjjé! 2015.09.02. 14:44:55

@Medgar: @A megvalósult amerikai ólom..: Ok, csak egy kérdés: most akkor parancsol nekünk Brüsszel, vagy nem? Vagy mikor hogy? Ha itt kellenek a menekültek, akkor parancsol, ha éppen az EU az ügyeletes ultimate ellenség, akkor meg plakátolunk, hogy nem parancsol. Mekkora hányadék álságosság már ez az egész. De védjed csak, soroljad jó sokáig, hogy mit diktált Brüsszel, miközben alig egy éve még az volt a pártmantra, hogy "nekünk Brüsszel nem diktál".

Medgar 2015.09.02. 14:45:18

@Minden ember belsejében van kaka:

Leírom helyetted: Patásorbán, mélymagyarnácik, rasszisták, homófóbok.

Most már jöhetnek az érveid.

Szűtté mamá? Szűjjé! 2015.09.02. 14:46:23

@Sir Galahad: De miért mindig a mantra? Miért van a bolgokon mindig 2-3 ügyeletes nick, aki azt tolja, amit az MTVA? Ide nem MTVA mantrát hallgatni jövök, ahhoz majd nézem az m1-et, köszi!

Medgar 2015.09.02. 14:46:42

@Minden ember belsejében van kaka: Fordítsuk meg: Egy éve még ezzel támadtátok Orbánt, most meg ez a baj?

Szűtté mamá? Szűjjé! 2015.09.02. 14:48:03

@Medgar: Én nem szoktam ilyeneket írni. Szerintem a narancs bérkommentelők nem is mélymagyarnácik. Nyomják a habony/finkelstein mantrát, ennyi. Nem vagyok mérges rájuk, csak az értelmét nem látom. Tök belterjesek ezek a blogok (főleg a kommentsáv), mégis minek itt nyomni a kormánypropagandát?

Medgar 2015.09.02. 14:49:04

@Minden ember belsejében van kaka: Miért van 30-40 blog ami még azt tolja, hogy engedjünk be mindenkit, Hiszen mindegyik családos filozófia professzor aki áttörve az osztrákokon meg sem áll Berlinig ahol Merkel személyesen várja az állomásom.

Szűtté mamá? Szűjjé! 2015.09.02. 14:49:33

@Medgar: Nem, ne fordítsuk meg. Nem én vagyok a döntéshozó. És nem is én vagyok a döntéshozói székben a szélkakas, aki éppen úgy hazudik, ahogy a politikai érdeke kívánja. A többes számot viszont nem kérem, köszi (bár megtisztelő).

Trackers 2015.09.02. 14:50:06

Amíg az EU tagjai vagyunk addig be kell tartani a szabályokat.
A kötelezettségszegési eljárás végén ha kiderült hogy igazuk van, régen is most is alkalmazkodtunk.
Annak ellenére, hogy már akkor is kettős mércét alkalmazott az EU ahogyan most is.

Amíg az EU megköveteli tőlünk hogy engedjük be az összeset, miközben ők lezárják a hatért (osztrákok, szlovákok, csehek, franciák, svájciak, németek), addig nincs megoldás.

Addig csak egyre többen lesznek nálunk, és ugyan több száz átjut naponta a tiltás ellenére, de közben két-három ezer érkezik.

És hogy Starkékat idézzem: "Közeleg a TÉL". Lesz itt nagyobb balhézás is dögivel.
Nyugat-Európa képmutató magatartása miatt.

A megoldás a Déli határ azonnali lezárása, de akkor meg kibasznak minket az EU-ból.

A tények:
1 millió lakosra jutó bevándorlók száma:

Nagy Britannia: 114 Olaszország: 251 Szlovákia: 9 Németország: 905 Litvánia összesen: 45 Magyarország: 3322

www.bild.de/politik/ausland/fluechtlingshilfe/die-drueckeberger-europas-42387406.bild.html

Medgar 2015.09.02. 14:50:07

@Minden ember belsejében van kaka: Az a baj, hogy szerintetek aki nem a ti véleményeteken van az bérkommentelő.

Szűtté mamá? Szűjjé! 2015.09.02. 14:50:36

@Medgar: Szerintem nincs 30-40. És te miért kommenteled mindet? Gondolod, ha kommenteled, majd nem tolják?

tralalala 2015.09.02. 14:51:23

"DE! Nem ez történik. Itt valami nem stimmel. Legalább is nekem. Felmerül a kérdés, hogy tényleg ennyire egy tehetetlen kormányunk lenne? Aki, azt nem tudja megoldani, hogy azok a menekültek, akik innen el akarnak menni el tudjanak menni? Ennyire nem működne a magyar állam? "

Az a baj, hogy kibaszott hülye vagy.
Nézd, már az index sem olyan kibaszott hülye, mint te!:
index.hu/belfold/2015/09/02/menekult_keleti_schengen_dublin_kerelem/

Szűtté mamá? Szűjjé! 2015.09.02. 14:51:26

@Trackers: Diktál nekünk Brüsszel... brü-hü-hü. Oda a nagy népnemzeti tisztelet. :-)

Szűtté mamá? Szűjjé! 2015.09.02. 14:52:43

@Medgar: Még mindig nem kérem a többes számot. Baj van a felfogóképességeddel? És nem, arról gondolom, hogy bérkommentelő, aki 1-az egben azt tolja mindig minden témában, amit az MTVA. Azért ez elég érdekes. Mindig azt utálja, mindig azt dícséri. Nyilván véletlenül.

Medgar 2015.09.02. 14:53:55

@Minden ember belsejében van kaka: Kíváncsi lennék egy értelmes véleményre. A liberális sablonokon kívül. Komolyan olyan mintha eltévedtetek volna az időben.

Trackers 2015.09.02. 14:55:39

@Medgar:

mert az index blogketrecének a szerzője egy ballib seggfej, aki ugyanúgy az illegális bevándorlókkal akarja az országot elárasztani, mint a ballib fizetett bloggerei.

Minnél szarabb az országnak annál jobb nekik !

A ballib hazaárulóknak jelenleg ez az egyetlen esélye, hogy a bevándorlók integrálásába, eltartásába, balhézásába belerokkanunk.

Csak úgy nyerhetnek ha Magyarország veszít !

Ez az oka, hogy elmebeteg hazaárulónak látszanak.
Mert azok.

Sir Galahad 2015.09.02. 14:56:07

@Minden ember belsejében van kaka: Én is mondhatnám, hogy én meg nem az MSZP/DK/Együtt mantrájára vagyok kíváncsi, de mivel szólásszabadság van, az olyan baloldali bérkommentelők is elmondhatják a véleményüket, mint te. Ha esetleg mégsem volnál az, gondolkozz el azon, amit az előbb írtam.

tralalala 2015.09.02. 14:57:52

@Minden ember belsejében van kaka: Nekem személyesen Orbán Viktor szokott fizetni. Csütörtök reggel hétkor odamegyek a Parlamenthez, megmondom, hogy Orbán Viktort keresem. Ő lejön, jó előre köszönök már neki, megkérdezem, hogy szolgál a kedves egészsége. Átadja a borítékot, mélyen meghajolok és kezet csókolok neki. Négyezer-ötszáz forint, ebből pont húsz kisfröccs jön ki a legközelebbi kocsmában!

De persze lehet, hogy ha egy országban 2 millió ember szavaz a Fideszre, akkor ezen a fórumon is lehet 4-5 egészen magától is.

tralalala 2015.09.02. 14:59:03

@Trackers: Nah, nem ez az ok. A botrányos, ellentmondásos cikkek több kattintást hoznak. Ezért az ilyen aberrált szemetet teszik ki.

Trackers 2015.09.02. 15:03:23

@Minden ember belsejében van kaka:

Azon kívül, hogy az országnak rossz, neked miért jó, hogy az EU olyan játszmába kényszerít minket aminek a végén veszítünk ?

Aminek a végén itt lesz egy rakat képzetlen illegális bevándorló az országba, és közben folyamatosan jön a többi ?

Ez miért jó neked ?

fidesz maszop dk egykutya 2015.09.02. 15:09:30

@Medgar: ki nem szarja le a szabályokat és a törvényeket? Én pont leszarnám a helyükben főleg akkor, ha fennállna a veszélye, hogy egy ilyen "jól teljesítő" országban tartsanak :)

@Trackers: jujjuj az index blogketrecének szerkesztője ballib seggfej? Hát mondjuk ez nem meglepő, hiszen a ti nézőpontotokból van 2 millió párttárs magyarországon, és 8 millió "ballib seggfej", hiszen aki nincs veletek, az csak is ballib lehet :D

Csak azt nem értem, hogy ez a "ballib seggfej", miért rakja ki rendszeresen a blogketrecbe a spíler blogotokat?

Medgar 2015.09.02. 15:13:38

@fidesz maszop dk egykutya: Tehát van aki leszarhatja a szabályokat?

Medgar 2015.09.02. 15:16:36

@tralalala: bazz komolyan? Nekem csak a Habony ígért egy lui vuttyon táskát karácsonyra.

fidesz maszop dk egykutya 2015.09.02. 15:16:58

@Medgar: persze! Van akinek még büntetéstől sem kell félnie (politikus és haverok, főleg ha kormánypárti) ;)

Medgar 2015.09.02. 15:21:23

@fidesz maszop dk egykutya: Az megoldja a menekültek problémáját, hogy Röszkénél csöveznek a Közel-Keleti helyett?

tralalala 2015.09.02. 15:23:24

@fidesz maszop dk egykutya:
"hiszen aki nincs veletek, az csak is ballib lehet :D"
Most nevetsz, de néhány ballib ezt tényleg így gondolja! :D

bgp 2015.09.02. 15:25:37

@igazi Ténytár: biztos a hegyek meg az infrastruktúra hiánya

fidesz maszop dk egykutya 2015.09.02. 15:35:30

@tralalala: tudom, a fideszesek is így gondolták ellenzékben. Tudod a ballib és a fidesz, és követői pontosan ugyan olyanok, csak azonos időben mindig ellentétes a véleményük.
Ugye most a fideszeseknek az a bajuk, hogy a ballibek a demokrácia hiánya miatt ajvékolnak. Ellenzékben viszont a fideszesek ajvékoltak pont emiatt.
A korrupció is csak ellenzékben gond, kormányon nagyon oké.
A kormánypárt szerint mindenki aki nem velük van, az ellenség, az ellenzék szerint pedig mindenki az ellenzéket támogatja aki nem kormánypárti.
Mindig ott vannak a kormánypárt mellett az "én nem őket támogatom, de..." emberek, akik folyamatosan a kormányt támogatják, felháborodnak ha szídják a kormányt, de pártatlannak mondják magukat.

Egyszerű gondolatok, és egyszerű logika egyszerű embereknek...

Bár lehet, hogy igazi ellenzék máshogy működne, de ezt nem tudhatjuk, hiszen az elmúlt 25 évben csak az mszmp-kisz-ügynök-munkásőr menekültek játszottak áldemokráciásat...

Tele_Maus Nonprofit Consulting · www.tele-maus.hu 2015.09.02. 15:47:51

@randomgenerator: ez a komment ugyebár megvalósítja azt a btk.-s tényállást, amely tiltja a holokauszt tagadást és a holokauszt emlékeinek megréstését

Tele_Maus Nonprofit Consulting · www.tele-maus.hu 2015.09.02. 15:52:16

@prolee: ha "ilyen nagyszerű bazdmeg", akkor menj oda és mondd el a hazai menekültjoggal (érdemben) foglalkozóknak, hogy ÁLLÍTSÁK KI azokat a szaros iratokat napi ezret (ide kellene átvezényelni közszolgákat' és nem a rendőri erőket elvonni az ország területéről délre) és engedjék a szerencsétleneket tovább a gazdagabb és demokratikusabb (merkelizáltabb' ) NSZK irányába, és ne azt oktasd ki aki a jó szándékú véleményének ad hangot

Tele_Maus Nonprofit Consulting · www.tele-maus.hu 2015.09.02. 15:55:10

@prolee: álliberális, ez szép volt! akkor te álnáci vagy? vagy álvéglény? egyáltalán hogy jössz te ahhoz, hogy véleményt alkoss ismeretlen emberekről?

Tele_Maus Nonprofit Consulting · www.tele-maus.hu 2015.09.02. 16:03:57

@prolee: figyuzz, indulj el a 2016-os választásokon (ha lesznek!) és még mindig szívesebben megválasztalak tégedet' mint a rosszabikot vagy ezt a félnáció orbáni micsodát

nota bene (1) : Merkelné' valami olyasmit is mondott, hogy a bürokratív elemek alkalmazását fel kell függeszteni (nem jut eszembe a szó, elnézést)

nota bene (2) : ez a gennyes törpekirály, azaz isten v2.00 , sajnos (!) nem ostoba, hanem kegyetlenül "okos", ugye egy országban élük és te is láttad egész nyáron, mi ment itt plakátilag a részéről?

nota bene (3) : az orbáni gitler-képződménynek ha megfigyeled, megvan a maga Goebbels-e, ez a láthatóan ugyancsak genetikailag hibás [arcú] jövedelemmentes nem-tanácsadó tanácsadó akinek juszt se jut eszembe a neve hála istennek (Goebbels-nek dongalába volt)

nota bene (4) : sajnos nem is csak egyetlen Goebbels-e van K-ormányunk és P-ártunk dícső(telen) hun'fiainak és hun'lányainak

szeretettel:
Maus Robi
"Nemzeti Főogre"

2015.09.02. 16:06:20

@doktorkotász - Orbánné dr. Kotász Viktor a piktor: Nézesd meg a fejed, ha te ilyen bikkfanyelven beszélsz akkor valami nincs rendben veled. Másrészt, wtf, miről beszélsz??? Hol jön ide holokauszt, ki tagadja, és ha lenne véleményem róla mi közöd lenne hozzá?? Egyébként én semmit nem tagadok, a holdraszállást meg a Roswell ufo esetet sem szóval fogalmam nincs miről beszélsz.

Tele_Maus Nonprofit Consulting · www.tele-maus.hu 2015.09.02. 16:08:27

@pervie but hot: már bocsánat, de a nácizás és az egyéb "szarságok" amikkel "szegény" orbánékat baszogassák' , hát' azért nem most, nem ennek kapcsán indult el, ugye ezzel te is tisztában vagy?
és tessék mondani, ha én nem szeretem azt amit a fidesz és a rosszabbik g..iskedik össze meg vissza, akkor én ettől miért is vagyok ballib? bárki is miért ballib csak amiatt, mert _e z e k n e k n e k_ a gondolatvilágával és főleg a tetteivel (és a nem-tetteivel) nem akar azonosulni?
ez a baj "veletek", hogy ti akarjátok megmondani?: kinek lehet érvényes a véleménye és kinek nem és ki ez és ki az és ki az ellenség és ki nem az...

Tele_Maus Nonprofit Consulting · www.tele-maus.hu 2015.09.02. 16:11:51

@fidesz a mutyipárt: szerintem a cigányozás sehová nem vezet, az sem, a zsidózás sem, a menekült-ezgetés sem . . . még akkro is igaz, ha némiképp egyet is értek veled, bár a véleményed végkövetkeztetése kissé túlzó (ti. nem, ezt a menetet majd a rosszabbik' fogja meglépni)

Tele_Maus Nonprofit Consulting · www.tele-maus.hu 2015.09.02. 16:19:02

@DFK:

nű, hát ez is egy szép, vastag btk.-s cselekmény volt, gratula!

szóval szerintem az ellenséged aztán neked az Élet, amely ennyi gyűlöletet a szádba és az agyadba telepített

nem fogod észrevenni (ahogy a Nürnbergi perben sem vette észre egyik főnáci sem), hogy saját ellenséged vagy ezzel a gondolkodásmóddal,
nem veszed észre, hogy az első vh. is az ehhez hasonló ellenségeskedők miatt tört ki (nacionalizmus, ellenségkép, ellenségkereső attitűd)
nem veszed észre, hogy a második vh. is az ehhez hasonló ellenségeskedők miatt tört ki (nacionalizmus, ellenségkép, ellenségkereső attitűd)
nem veszed észre, hogy az ilyenek miatt mint te épp most készülődik a harmadik világégés . . hohó! nem! mert 47 óta folyamatosan megvan ez a világégés, Kolléga, csak épp TÉGED és engem és még sok "fejlődő" vagy "fejlett" ország polgárait nem érintette - vagy te valamikor is kiálltál és mentél segíteni a nigériai vérengzéseknél, szóltál egy szót is? mert sajnos én sem, ég is a pofám, pedig állítólag egy mocsok ballib zsidó cigány etc. f*sz vagyok...

szóval csak gyűlölködjél, ebbe(n) neveld gyermekeid, unokáid, és örülj, mert nagyon jó vége lesz mint eddig mindig!

szeretettel:
Maus Robi

pervie but hot (törölt) 2015.09.02. 16:22:03

@doktorkotász - Orbánné dr. Kotász Viktor a piktor: bocs, de én veked itt nem váltottam kommenteket, én téged nem ballibeztelek le, Orbánékat rühellem (véletlenül az egykulcsos SZJA esetében egyezik az álláspontom velük, de semmi egyébben nem). Az illegális bevándorló kérdésben túl puhának tartom Orbánékat, de látom, hogy a nyugati országok milyen képmutatóak, hogy a ballibek, a konstans feljelentők, a bérrettegők minden alkalmat megragadtak, hogy az országot lejárassák. A fos ömlik a szájukból és nyomják a hülyeségüket a nyugati testvérmédiáikban. Történetesen most Orbánt ekézik, de amúgy meg az egész országot nácizzák. Mert merészel nem keblére ölelni százezer család szerencsevadászt, akik elszórták útleveleiket.
Orbán előbb utóbb el fog tűnni, Merkel is, megeszik a kukacok, de Abdul, Aziz, Hasan, Ali meg a többi iszlámista marad. Picit fontosabb, messzebb ható téma ez, minthogy orbánseggnyalásnam tituláljuk, ha valaki nem ért egyet a ballibek muszlimimádatával. Ballibekről beszélek, írok, mert ez a blog és a társai ballib blogok. Te nem tudom, hogy az vagy-e, ezt eldöntöd magad.

«ez a baj "veletek"» - nem vagyok "közülük" való, egyszerűen a magyar érdekeket védeném, ha lenne hozzá hatalmam

Tele_Maus Nonprofit Consulting · www.tele-maus.hu 2015.09.02. 16:25:41

@Medgar: Ausztriában a 80-as évek második felére elterjedt szokás volt kiírni a boltok bejáratánál, magyarul,. hogy "Magyar! Ne lopj!" - na és hogy fel volt mindenki háborodva (én is, azóta sem mentem ki!) . . . 1942 után, aztán 1945 után, aztán 1947 után, aztán 1956 októberétől hány ezernyi magyar ment ki ezen az útvonalon . . . . és ehhez képest most ugyanez a nemzet, amelyik olyan összetartó és hazaszerető (igen: a saját küszöbéig és a szemed fedeléig szereti önmagát, ez a tény!) no hogy meg van őrülve és utálja kettőharmadilag' azokat a szerencsétleneket, a menekülteket, akik egy kissé azért szarabb politikai és erőszakszervezeti státusú, nevezetesen az életüket elvenni tömegesen szándékozó térségekből igyekeznek az életük védelmében, mint valaha is a magyarság innét el . . . SZÉP!

Tele_Maus Nonprofit Consulting · www.tele-maus.hu 2015.09.02. 16:34:02

@Chaoyang: még jó, hogy nem vagy mindenféle-fób . . . azét a "történelem az élet tanítómestere" fals dumát ne tessék már ennyire túlspilázni, jó? és elég nagy szégyen, hogy a jól láthatóan magas intellektusú és lexikális mélységű történelemtudásodat (is) arra alkalmazod, hogy ellenségképet fabrikázol - az még nem jutott eszedbe, mennyivel előrébb tartanánk, ha nem ellenségeskedünk, hanem kezet fogunk és együtt tesszük ami a dolgunk.. azaz nem ami a dolgunk, hanem amit tudunk (i know ido) ?!
az sem jutott eszedbe, hogy a végletesen leszarozott usa (a társadalmi és történelmi gyors-fermentor) legalább ugyanilyen tagolt minden értelemben?
(nem vagyok usa hívó, sőt, fújolok eleget mert birkábbak még nálunk is, de mégis működik és [gazdaságilag] kicsit jobban mint mi valaha is, létszámarányosan értem)
r.

Tele_Maus Nonprofit Consulting · www.tele-maus.hu 2015.09.02. 16:38:01

@Trackers: örülök, hogy a rosszabbik' nemtelen tagságából is van itt valaki (na jó: nem örülök, de demokrataként hűvös nyugalommal tűröm)
biztos igazad van: lőjék őket is a Dunába, ugye? mint a zsidókat a cigányokat és bárkit, aki nem tetszik, aki nem azt csicsergi amit te, ugye? és még véletlenül sem volt "1 millió szavazati jog" a romániai és más exo-magyarok' honpolgárosítása? semmi bajom velük (velük sem!), csak akkor legyünk egységesek és nem kellene ez a kettős érvelés...

pervie but hot (törölt) 2015.09.02. 16:40:22

@doktorkotász - Orbánné dr. Kotász Viktor a piktor: a muszlimokról regélsz itt, akik egy olyan politikai ideológiát (amit vallásnak álcázott az alapítója) követnek, ami a nácizmust és a blosevizmust is megszégyeníti. A Korán egy ezerszer sikeresebb erőszakkézikönyv, mint a Mein Kampf. És ők ebben hisznek generációk óta.
Ez a "kultúra" nem rájuk van kényszerítve, mint anno a marxizmus a magyarokra, hanem 1400 éve a sajátjuk.
Ha jót akarunk nekik, akkor arra bíztatjuk őket, hogy fogjanak fegyvert és verjék szétvaz iszlámot. Nem csak az ISIS-t, hanem tagadják meg a vallást. A magyarokat (poroszokat, szászokat, vikingeket, lengyekeket, baltiakat) rászorította a nyugat, hogy levessék a régi tradíciókat, amik inkompatibilisek voltak az európai renddel. Véres időszak volt, de enélkül nem lenne ma Európa. A muszlimok se maradhatnak azok, amik voltak. Az iszlám pont olyan, mint Mohamed idején, megreformálhatatlan, így lett megalkotva, hogy se hozzátenni, se elvenni nem lehet. Nem lehet ott reformáció vagy felvilágosodás, mint a kereszténység esetén. Az iszlámot csak eltörölni lehet. Mohamed látta a szektásodó keresztényeket, zsidókat, ezért úgy írták meg a Koránt, hogy ne adjon különféle értelmezési lehetőségeket. Konkrét parancsok gyűjteménye, míg a Biblia tele van példabeszédekkel, metaforákkal.l, parabolákkal.

Tele_Maus Nonprofit Consulting · www.tele-maus.hu 2015.09.02. 16:43:52

@randomgenerator: Te, Öreg, most tényleg jelentselek fel, hogy bebizonyosodjon a dolog, vagy elgondolkodol' a saját szavaidon még egyszer?
a nyelvezetem és a fejem (nem szép, ezt elismerem, randa, nagy, nem is szeretem!) állapota közötti összefüggést nem tudom értékelni, kimutatni sem . . .
a holokausztról a véleményed (ha megosztod, akár csak átvitt értelemben is), az igenis rám is tartozik, tudod?
menj, nézz rá agy kicsit a Szent Bibliá(d)ra és keresd meg azokat a részeket is Jézustól, ahol a megbocsátásról és a segítségnyújtásról beszélt szegénykém (mert ugye őt is meglincselték, ha úgy vesszük- ja, én nem vallásos vagyok, csak őt is megsiratom néha - viszont nem is használom fegyverként mások ellen)
mrp

2015.09.02. 17:14:24

@doktorkotász - Orbánné dr. Kotász Viktor a piktor: Nyugodtan, talán kiderülne belőle hogy jön ide a holokauszt. Ezzel az erővel a hüvelygombáról is beszélgethetünk, pont annyira releváns.
A Bibliát egy ideje nem értelmezzük szó szerint. Kb azóta nem indítunk vallásháborúkat. Mellesleg ez a kb ezer év a különbség köztünk és a közel-keleti népek közt. Ne légy képmutató, ha valaki egy sikátorban megkésel kétlem, hogy a másik veséd is felé fordítanád.
Arra még kíváncsi lennék miért kéne keblünkre öleljük ezt a sok napbarnítottat? Itt sem kéne legyenek. Érvényes útlevél és vízum tulajdonában természetesen, de amíg az nincs, addig le is út fel is út. Én be sem engedném az országba őket. Nonszensz amikor egy ország nem döntheti el kit enged be a területére, bejönnek mindenféle jöttmentek majd cirkuszolni kezdenek, hogy nem kapnak elég jó ellátást? Nem hiszem, hogy ha idegenek beköltöznének a házadba se szó se beszéd, olyan örömmel fogadnád őket. Ez pont ugyanaz.

Androsz · http://wikipedia.blog.hu/ 2015.09.02. 17:36:32

@doktorkotász - Orbánné dr. Kotász Viktor a piktor: Akkor rögtön feljelenthetsz engem is. Idézem @randomgenerator: szavait:

"Menekültekkel teli vonatokat kellene indítani Szerbia felé, lezárva."

Idióta barom, neked is minden a holokausztra utal? Ha majd az ügyészség elhajt a sunyiba, rájöhetsz, hogy a fajtád már nevetségessé tette magát.

Tele_Maus Nonprofit Consulting · www.tele-maus.hu 2015.09.02. 19:08:53

@Androsz: nem, csak a menekült + vonat + lezárva . . .. egyébként az "idióta" és a "barom" az szerinted mi? már persze azok után, hogy egy saját maga által felfedett személyiséghez szóltál :)
viszont Drágám' a "te fajtád már ..." egzakt bizonyítéka annak, hogy biza te is egy szép lelkű igaz istenhitű antiszemita vagy, gratulálok!
az, hogy ezzel te magad minősítetted btk.-snak a bejegyzésed, nagyon tetszik, köszi!
UGYE többet már nem akarsz válaszolni (efféle stílusban)?
köszönöm!
Maus Robi

Tele_Maus Nonprofit Consulting · www.tele-maus.hu 2015.09.02. 19:17:50

@doktorkotász - Orbánné dr. Kotász Viktor a piktor: "napbarnította", "jöttmentek", folytasd még, hadd legyen minősített eset... mikor tanuljátok meg végre (te magad soroltad be a hithűek közé magad, külön köszönöm, hogy besétáltál!) , hogy ezzel a nyüves idegengyűlöletetekkel, a kizárási és ellenség-keresési mániátokkal mindig és mindig és mindig csak háborúkat, embertelenséget szítotok, uszítotok, de legalábbis támogattok vagy hagytok érvényesülni . . . ha tényleg van egy vagy több isten, kezdem érteni, miért fordult el tőlünk (tőlem és tőletek) . . persze mondom én ezt egy vélhetően olyan embernek, aki úgyis bebeszéli önmagának, hogy az isten igazat ad minden gondolatának . . na itt kezdődik a bibi keleten, nyugaton, délen és északon a vallással szerintem . . . és akkor még jössz itt az ezeréves konokságotokkal, na hiszen :)
szeretettel:
Maus Robi
PS: hogy ÉN mit mondanék egy késelőnek, az legyen az én dolgom, de ahhoz meg semmi jogod, hogy ismeretlenül képmutatónak állíts be (és persze a szövegértéssel nálad is lehetnek problémák, ha egyedül így és ezt értetted meg, persze elhiszem, hogy a mindenkori mantrát mormolni egyszerűbb, nem kell hozzá sem érzelem, sem belátási készség, sem empátia, csak mint a birkák menetelni . . .)

Tele_Maus Nonprofit Consulting · www.tele-maus.hu 2015.09.02. 19:25:09

@pervie but hot: Aranyom, ha bölcs maradtál volna, meg sem szólaltál volna 8-/
(Sic!)
Tessék ezt a nagyon nagy f*szságot szépen átforgatni a keresztény vallásra például, és ennek ellenében biz.be., hogy xy kisember, vallásos keresztény NEM olt részese a vallásos üldöztetéseknek . .
Öregem, az, hogy VALAKI egy ártatlan vallásos könyvre (nota bene: bármire ami amúgy önmagába nem öl) HIVATKOZVA öldököl, úgy visszavezetni logikailag, hogy a könyv a hibás és nem az, aki megtévesztően alkalmazza GALÁDUL, nahát ez nagyon elszomorító . . .
De csak BÁTRAN gyűlölközzél' továbbra is, amint azt látjuk, ez BÁRMELY vallásnál, BÁRMELY embernél vagy népcsoportnál, mindig is kiváló és stabil, problémamentes megoldásokat szült.
(Csak azt nem tudom, ehhez a kiválóan elvetemült gondolkodásmódodhoz a magyar (?) gazdaság hány diplomával áldott meg Tégedet, kettővel-e vagy néggyel a bölcsészkari fasizálódásod után?)

Medgar 2015.09.02. 19:27:40

@doktorkotász - Orbánné dr. Kotász Viktor a piktor:

1. nem menekültek

2. Olvasnivaló neked egy 56-os migránstól, hála érte a kettős mércének:

Ágota Kristóf: Az Analfabéta. Önéletrajzi Írások.
www.dipfilmod-suf.unifi.it/upload/sub/KRISTOF/KRISTOF_analfabetaHUitFR_%20zoe2004.pdf

Tele_Maus Nonprofit Consulting · www.tele-maus.hu 2015.09.02. 19:29:29

@pervie but hot: dehogyisnem vagy odavaló, csak annyira ég [tudat alatt?] az arcod, hogy ezt [még?] magadnak is szégyelled beismerni . . . tudod az efféléket hívom én minifasisztának vagy házinácinak . . . a szóhasználat, Öreg, a kifejezésmód, a szavak és mondatok összetákolása, ez sokat elárul, ezt el tetszik felejteni!

Tele_Maus Nonprofit Consulting · www.tele-maus.hu 2015.09.02. 19:32:52

@randomgenerator: .
.
***************************************************************** "napbarnította", "jöttmentek", folytasd még, hadd legyen minősített eset... mikor tanuljátok meg végre (te magad soroltad be a hithűek közé magad, külön köszönöm, hogy besétáltál!) , hogy ezzel a nyüves idegengyűlöletetekkel, a kizárási és ellenség-keresési mániátokkal mindig és mindig és mindig csak háborúkat, embertelenséget szítotok, uszítotok, de legalábbis támogattok vagy hagytok érvényesülni . . . ha tényleg van egy vagy több isten, kezdem érteni, miért fordult el tőlünk (tőlem és tőletek) . . persze mondom én ezt egy vélhetően olyan embernek, aki úgyis bebeszéli önmagának, hogy az isten igazat ad minden gondolatának . . na itt kezdődik a bibi keleten, nyugaton, délen és északon a vallással szerintem . . . és akkor még jössz itt az ezeréves konokságotokkal, na hiszen :)
szeretettel:
Maus Robi
PS: hogy ÉN mit mondanék egy késelőnek, az legyen az én dolgom, de ahhoz meg semmi jogod, hogy ismeretlenül képmutatónak állíts be (és persze a szövegértéssel nálad is lehetnek problémák, ha egyedül így és ezt értetted meg, persze elhiszem, hogy a mindenkori mantrát mormolni egyszerűbb, nem kell hozzá sem érzelem, sem belátási készség, sem empátia, csak mint a birkák menetelni . . .)
*****************************************************************
PS-PS: az előbb mintha sikerült volna magamnak leírjam tévedésből ugyanezt, elnézést!

Tele_Maus Nonprofit Consulting · www.tele-maus.hu 2015.09.02. 19:35:48

@Medgar:
1. örülök, hogy az isteni megvilágosodottság és a teljes és tévedhetetlen, végtelen tudás birtokosa vagy - és TE tudod, hogy ki kicsoda és mi micsoda
2. természetesen nem, érted a lényeget

Medgar 2015.09.02. 19:39:52

@doktorkotász - Orbánné dr. Kotász Viktor a piktor: Kérlek világosíts fel mi elöl menekültek el Törökországból, Görögországból, Bulgáriából, Szerbiából? Vagy esetleg tőlünk. Addig tekinthetőek menekültnek amíg életüket és szabadságukat veszély fenyegeti. Ez Magyarországon nem áll meg, épp ellenkezőleg. Pont ezért küzdenek a Mo-i nyilvántartásba vétel ellen.

Medgar 2015.09.02. 19:42:26

@Medgar: Ja ezt nem én mondom, hanem a Helsinki bizottság a TASZ és a többi jogvédő szervezet által szent bibliaként emlegetett genfi egyezmény. Idézzem neked?

2015.09.02. 20:06:59

@doktorkotász - Orbánné dr. Kotász Viktor a piktor: Te nem vagy komplett, attól, hogy a cigányt nevén nevezem honnét szűrtél le gyűlöletet? Nem gyűlölöm ezeket, jelenleg sajnálom őket, és félek attól amivé válnak miután megmelegednek Európában. Párizsban 10 éve autók ezreit gyújtották fel, mi lesz itt amint hamarosan 2x, 3x annyian lesznek... lezüllesztenek Szíria szintre, polgárháborúkkal meg terrorizmussal, shariaval mindennel ami most azon a környéken megy.

2015.09.02. 20:09:00

@doktorkotász - Orbánné dr. Kotász Viktor a piktor: kicsit hamar elment, de a lényeg, megértem, ha egyesek iszlám államot szeretnének ide is de én határozottan nem szeretnék semmi ilyesmit és nem fogom szégyellni ezen véleményem. Max amikor lefejezéssel fenyegetnek érte, akkor nem fogom reklámozni de a te kis ijesztgetéseddel nem hallgattatsz el.

Androsz · http://wikipedia.blog.hu/ 2015.09.02. 21:53:15

@doktorkotász - Orbánné dr. Kotász Viktor a piktor: "a »te fajtád már ...« egzakt bizonyítéka annak, hogy biza te is egy szép lelkű igaz istenhitű antiszemita vagy, gratulálok!"

Mondom én, hogy idióta vagy, elhiheted nekem. Neked már "a te fajtád" is csakis a zsidókat jelentheti. És nem azokat, akik mindenben antiszemitizmust látnak, amire én utaltam. Vagy szerinted a kettő megegyezik?

Androsz · http://wikipedia.blog.hu/ 2015.09.02. 22:25:58

@randomgenerator: "...nem fogom szégyellni ezen véleményem. Max amikor lefejezéssel fenyegetnek érte, akkor nem fogom reklámozni de a te kis ijesztgetéseddel nem hallgattatsz el."

Nem zárható ki, hogy az iszlám egyszer maga alá gyűri Európa nagy részét, de az nem fog egyik percről a másikra menni. Rómát is legyőzte a kereszténység, Európa is olyan pangás jeleit mutatja, mint amit Róma is az 1-2. században. A törökök nem erőltették ránk a vallásukat, de ők végül is kultúrnép voltak. Az iszlám egyesítő erejét nem látszik igazolni, hogy a síita–szunnita háborúskodás képtelen tompulni. Fanatikusok mindenhez tudnak társulni.

Ez a hülye meg még magát is feljelenti egyszer, bár lehet, hogy a rendőrök már fejből tudják a telefonszámát. Már magának is küldött ledorongoló kommentet. :-)

pervie but hot (törölt) 2015.09.03. 02:13:09

@doktorkotász - Orbánné dr. Kotász Viktor a piktor: hüle! A Koránt gondolom nem olvastad meg a hadith-t se ismered, de ugatsz. A Koránból semmi mást nem lehet kihozni, csak iszlám államot, ami a végső célja a muszlimoknak.
A Nein Kampf kismiska a Koránhoz képest, mégis betiltották a rá épült nemzetiszocialista ideológiával együtt.
Ha a Koránt ma írná meg valaki, ki akarná adni, akkor elmegyógyintézetbe zárnák, mint közveszélyes őrültet. Nos ebben a terrorvallásban hisznek több, mint rgy milliárdan a Földön. Mivel vallási formát öltött, nem lehet betiltani nyugaton, hisz a vallásszabadság az egyik alapvető szabadságjog.
Ami a muszlim világban szépség, érték, az mind az iszlám előttről jön, egyiptomi, perzsa, asszír, római, babiloni, keresztény, hindu örökség, amit az iszlám nem tudott teljesen eltörölni. De a muszlimok szorgalmasan dolgoznak az eltörlésén, hisz erre buzdít a Korán.
A Korán a tökéletes terror kézikönyv.

Bőcsészezést kikérem magamnak. Nem vagyok bőcsész.

pervie but hot (törölt) 2015.09.03. 02:27:08

A németek már annyiszor és annyifélét hazudoztak, hogy belegabalyodtak, mint macska a házicérnába.
Miért nem engedik el a menekülteket Budapestről? Erről tessék Frau Merkelt meg a hazudós német fosszájúakat megkérdezni.

index.hu/belfold/2015/09/02/a_nemet_nagykovetseg_honlapjan_uzent_a_menekulteknek

Tele_Maus Nonprofit Consulting · www.tele-maus.hu 2015.09.03. 03:18:12

@randomgenerator: most erre mit mondjak? mi lenne, ha még utálnád is őket, nem? tessék már észrevenni, hogy a gyűlölködés (avagy a megelőlegezett nem-bizalom) az ami mindig háborúkat generált (túl azon, amikor más oka volt, és csak ez volt az indok)

Tele_Maus Nonprofit Consulting · www.tele-maus.hu 2015.09.03. 03:25:03

@randomgenerator: (szerintem) legalább 3 elemében tarthatatlan az érvelésed, soroljam?
1. ki szeretne (és ki itt?) bármiféle iszlám államot?
2. a véleményed s ízved joga, de tettől még lehet azt revideálni is, ha elindulsz a kályhától
3. szégyellni nem a véleményedet kellene (elismerem: néha, még mindig a te stílusod a legkorrektebb itt szerintem), hanem adott esetben a kontextust amiben előadod, és amire én mégis azt kell vélekedjem (Sic!), hogy magvakban ott van az a zsigeri gyűlölet, ami a kisemberek' velejárója sajnos! az utóbbi ellen emelek én fel szót, és a kisemberek védelmében a nagyemberek' (vagy cégek) ellen, ha érted :)
és itt a bónusz (három a magyar igazság és egy a ráadás) : én nem elhallgattatni, mg csak meggyőzni sem szerettelek volna, hanem arra rábírni, hogy újraértékeld a tényeket egy olyan aspektusból, amely közelebb áll egy tudatos és nyílt lszívű, humánus emberhez mint amit sugall (remélem csak sugall!) az itt előadott meglátásod

Tele_Maus Nonprofit Consulting · www.tele-maus.hu 2015.09.03. 03:57:33

@Androsz: hehe, az idióta vagy a normális ember van a rácson túl? ;)
tőlem leidiótázhatsz, nem fáj, még én is szoktam magamra mondani (hidd el, nem árt, sőt!)

ám/és még mindig nem bírod' meglátni annak a lényegét, hogy ha és amennyiben úgy gondolkozol, hogy akinek a véleménye nem tetszik (aki nem ért veled egyet), az egy "fajta", bármit is jelentsen ennek a halmaznak a definíciója: zsidót, zsidóbérencet, cigányt, vagy a "Maus-féle elemeket", ez akkor is egy olyan irány, ami (előbb-utóbb) elvezet a kirekesztő gondolkodásmódhoz
próbáld ezt a dolgot távlatosabban tekinteni (lépj hátra a saját vélekedésedtől "3 lépést") és nagyobb eséllyel veszed észre a téves irányt
elismerem én, hogy "csak" akár esztétikai értelemben értelmezhető ez az irány vagy tendencia, amire én gondolok (látod, nehezen is foglalom össze), de a távolság és a látómező az szerintem, ami itt a meghatározó
az antiszemitizmust ezért én kivetítem kvázi mindenre ami atii- és az utótagban emberek vagy azok egy csoportja fedezhető fel, érted?
és egy másik megközelítésem is van: a "mesűge" vagy "csendes" zsidóság (és itt értsd és helyettesítsd bve az éppen aktuális anti-zottakkat!) sajnos ugyanúgy "vétkes" az ő mindenkori üldöztetésében, és ehhez javaslom például a Hazudós Jakab című filmet megtekinteni,
tudod, sokat (!!!) jelent a család, a neveltetés, vagy egészen egyszerűen csak az élmények amiket elmondanak (vagy nem!) a szülők, és nekem volt egy isteni Mamám (Édesanyám), aki bizony 1930-ban született, azaz végigélte azt a bizonyos "dicső" hortikorszakot' gyreekként (és nem a módosabbik oldalon!) majd végigélte a gettólétet (nem alanyként, de résztvevőként) és végül ostromot, meg mindent ami ezen belül volt (vonat tetején utazás, zaba-csere ruháért, és igen: a mocsok parasztok ahogy kihasználták az éhező városiakat), de ugyanúgy az oroszoktól való félelmet (az is!), és az utána jövő őrületet is, amikor az indigót apró fecnikké kellett vágni, nehogy az ELLENSÉG megfejtse belőle, mi volt a heti menüsor (ez csak példa volt), aztán az 56-os valóságot (amikor kiözönlöttek a köztörvényesek és egyáltalán: ahogy a sok kis hülye (is) fegyveresen "hatalmat" kezdett érezni), aztán elszenvedtük (már kettesben) a 90-es évek "megújító" retorikáját, amiben/amiben eltörölték a felszabadítás szót magát is a köztudatból (*), aztán a csurka-féle elmebajt, és bár 20 éve elment s kurvára' hiányzik (nekem!) a Mamám, egy picit örülök is, hogy ezt a sok mocskot ami itt történik, ezt a sok embertelenséget már nem látja, vagy fentről nézi csak . . .
szóval nekem ezek a távolsággal, nagyobb látótérrel szemlélt meglátásaim "öröklődöttek" és ugyanakkor hiszek benne - mert aki közelről ismer, és aki látja, hogy miket és hiogyan cselekszem a napi gyakorlatban, ők tudják - , hogy sokkal előrébb vinné az emberiséget, ha a többség így gondolkodna
és elismerem, hogy ezt a "másik oldal" (ebben az esetben pl. a keleti vallásúak) oldaláról/felé is ugyanilyen elvárás (a részemről, is), de erre utaltam, amikor [valakinek] kifejtettem este, hogy azért mert valaki más vallású, még nem [feltétlenül!] ellenség, és azért, mert a vallás(á)t valaki fegyverként használja, attól még a vizsgált személy még, sem ő, sem a vallása nem [feltétlenül!] ellenség, nem rosszindulatú

az ISIS-re:
1. 1942-ben valakinek érdeke lehetett, hogy egy titkosszolgálati jelentés ne kerüljön az elnökhöz vagy más operatív döntéshozóhoz - Pearl-Harbor megtámadása és a hadba lépés sokak (gazdasági) érdeke volt
2 2001-ben valakinek érdeke lehetett, hogy egy titkosszolgálati jelentés ne kerüljön az elnökhöz vagy más operatív döntéshozóhoz - a toronytámadások utáni és a hadba lépés sokak (gazdasági) érdeke volt
3. ????-ben valakinek érdeke lehetett (???), hogy egy titkosszolgálati jelentés ne kerüljön az elnökhöz vagy más operatív döntéshozóhoz - az ISIS működése és a műkincsek rombolása/rablása/kereskedelme, a társág totálsi (további) destabilizációja . . . a ??? évben a hadba lépés sokak (gazdasági) érdeke LESZ?!?!?
ez nem összeesküvés elmélet, de az ISIS valahonnét kap fegyvereket, pénzt, és azért én messze nem vennék arra mérget, hogy ez csak az iszlám(isták)nak lenne a kizárólagos érdeke . . .
nagyon bonyolult? nos, a VILÁG is az, és még nem is ismerjük egészen, csak a porszemnyi Föld-et és még azt sem teljesen . . .

szeretettel:
Maus Robi
(és bocs, de szó szerint alig látom a betűket, ha meg kinagyítom, akkor minden elcsúszik nálam, szóval lehet, túl sok az elütés. elnézést!)

(*) fontos tudni: a felszabadítás egy valós tény, és teljesen más kérdés, hogy utána mi történt, ugyanakkor azért az is lényeges, hogy akik a hortiérát' tartják alapeszménynek, elfelejtik: ha aza drága Magyarország a drága rezsim miatt nem úgy és nem azt cselekedi, amit és ahogy végül is, akkor messze sem biztos, hogy annyira megszívják azok, akik végig az szovjethatalomtól' féltek, szóval ez egy fogpiszkálógyártás volt az "Úri Magyarország", a politikai elit részéről, de ezt valahogy senki sem szereti beismerni)

Tele_Maus Nonprofit Consulting · www.tele-maus.hu 2015.09.03. 04:11:55

@pervie but hot:
Jelen! (ti. hüle :) )
nemcsak a Koránt nem olvastam, ez tény
én azonban szoktam hinni az embereknek (definícióm: amíg az ellenkezője be nem bizonyosodik, mindenkiben bízom)
a Korán kiforgatásáról maguk a Koránt mélyen ismerő (muszlim) (hit)tudósok beszélnek, és mintha emiatt rosszabb helyeken - ti. azok, akik nem szeretnék, ha bizonyítást nyerne a plebs előtt a hazugságuk, hogy csak felhasználják a Koránt a rossz, öldöklő vagy terjeszkedő célokra - ezeket a hittudósokat előszeretettel végzik ki
valahogy nekem ez a dolog hihető
ettől függetlenül a gitler' nevű "festőművész" "relevációján" alapuló szedett-vedett micsoda és a Korán összevetése szerintem alma és körte, azaz jogtalan (érvénytelen) vélemény alapja
ettől azonban még messze sem tartom komolytalannak ami OTT történik, de azt is észben kellene tartani, hogy ez - minden viszonylatban - elég gyakran megesett már a pár ezer év alatt amit írott történelemként ismerünk (bár elismerem azt is, hogy lexikálisan (!) , mint mindenhez adatolva, ha előtte/amúgy nem nézek utána külön, a történelemhez is hülye vagyok)

de itt és most - blog, poszt, Mo. és menekült"áradat" - nem sz ISI-ről van szó, hanem arról, hogy írd és mondd: itt nem más történik, mint ezeknek a szerencsétleneknek a kontójára fariseuzosokodik' az állam "felkent" vezetése,
kérlek, amikor e z a Lázár azt mondja blazírt pofával (igaz, csak az van neki), hogy "mink' kérem betarcsuk' a jogszabálokat " , akkor az pofátlan és ellenszenves jogtiprás (Sic!), ugyanis a kettős érvelés az a joggal vakló visszaélés, hiszen ugyanabban a témában (a jog és az ő betartása) ugyanezek a "személyek" magasról szarnak bele a törvényességbe akár EU-s jogról, akár a saját maguk alkotta Alaptörvényről vagy bármely más, 2010 óta keletkezett anyagi jogi szabályról is van szó
érted?
tehát szerencsétleneket - igen: "pofátlan magyar módon", szembemenve az EU-val mint egy valag más dologban 5. éve! - irgalmatlanul gyorsan, az érdemi vizsgálat (ugyan!) nélkül "fel kell címkézni", azaz a megfelelő okmányokkal ellátni és tolni ki őket NSZK-ba!
nem mondom, hogy ETIKUS az, ha toljuk őket kifelé - de az ami MOST történik, nemcsak etikátlanabb, de ártalmasabb is

r.

2015.09.03. 08:33:54

@Androsz: ha nem is most esetleges zavargásokat sem szeretnék.
@doktorkotász - Orbánné dr. Kotász Viktor a piktor: polgárháborút pl. a belső feszültség okoz. én pont azt mondom, kerüljük el a túl nagy kontrasztot, ne engedjük be őket. a diverzitás jó de mint minden, MÉRTÉKKEL. Európában már van épp elég arab így is, ha még több jön az tuti nem fog segíteni csak elmérgesíti a helyzetet. Majd ha eltelik 100-200 év és a mostaniak leszármazottai beilleszkednek, akkor jöhet még 1-2 millió.
Ezek olyan helyekről jönnek ahol feleséget veszel, a nemi erőszak dicsőség és a szomszédot lelövöd hogy elvedd a kecskéjét ha épp úgy jön. Ilyen környezetben szocializálódott emberek nem alkalmasak európai életre. Itt mi birkák vagyunk és ők a farkasok. Vagy lealacsonyodunk az ők szintjükre, vagy ők emelkednek fel, de az elsőt nem szeretném, a másodikra nincs esély. Kell minimum 3 generáció, hogy az ennyire eltérő lepukkant népek beilleszkedjenek. Nem kéne elfelejteni, közel-kelet az évezredek óta háborúzik, ott tart ahol Európa tartott a középkorban.

pervie but hot (törölt) 2015.09.03. 08:38:08

@doktorkotász - Orbánné dr. Kotász Viktor a piktor: a németek se akarják őket per pillanat, ez se zavar? Már Ausztria határán vagy a szlovákoknál lekapcsolják őket. Hüpp hüpp. Evvan, ezt kell szeretni. Ilyen a nyugat, 56-ban is be lett ígérve a nagy segítség, de őseim csak egy kis hitlerszalonnát láttak belőle.
Ma az illegálisokat bíztatja a Bundeskanzlerin a nagy befogadással, holnap a követség helyesbít, hogy nem úgy van az kéremszépen. Tegnap még a német sajtóban és az uniós potentátok részéről a magyarok gyalázása ment, mintha parancsszóra csinálnák, ma meg már azt közlik, hogy ugyan elítélik a magyar kerítést, de támogatják azt, higy a magyarok megvédik a határukat. A bajorok meg a német belügyminiszter meg már odáig ment, hogy igazat mert adni a magyaroknak, csak ne küldjék az illegális csürhét.
Lázár egy cinikus figura, de most tényleg betartják az uniós jogot. Vicces, ez jobban fáj az uniónak meg a ballibeknek, mint amikor megszegték.

Medgar 2015.09.03. 09:32:55

@doktorkotász - Orbánné dr. Kotász Viktor a piktor: Nem véletlenül írtam, hogy onnan nem pedig át:

A Szerződő Államok az országba való jogellenes belépésük, vagy tartózkodásuk miatt nem sújtják büntetéssel azokat a menekülteket, akik közvetlenül olyan területről érkeztek, ahol életük, vagy szabadságuk az 1. Cikkben foglalt meghatározás értelmében veszélyeztetve volt,

Tehát menekült az aki KÖZVETLENÜL olyan területről érkezik ahol életveszélyben volt vagy ok nélkül le akarták csukni. Ezek nem a bolgárok a görögök a törökök, de még a szerbek vagy macedónok sem.

De a legszebb az egészben, hogy még ha végig üldözik is őket egész Magyarországig innen akkor sem mehetnek tovább menekültként hiszen mi biztonságos ország vagyunk. Az egy másik kérdés, hogy az általuk kiválasztott országban beadják a kérelmüket, de az azonosításuk és a menekültügyi eljárás nálunk kell megtörténjen. Ezeket viszont nagyban megnehezíti, ha a delikvensnek nincsenek papírjai.

Jelen pillanatban van pár 10 000 szír professzorunk papírok nélkül. Van pár lehetőség, hogy miért nincs semmilyen okmányuk:

1. Otthon felejtették
2. Elhagyták, megsemmisült.
3. Ellopták tőlük.
4. Eldobták a határon

Szvsz az első három nem fordulhat elő tömegesen, hiszen pont az okmányaik alapján kaphatnak a legkönnyebben menekült státuszt bárhol.

A negyedik esetben viszont nem kevés kérdés merül fel állításaikkal kapcsolatban.

Medgar 2015.09.03. 10:22:28

www.budapest.diplo.de/

FONTOS TUDNIVALÓ
A budapesti Német Nagykövetség az aktuális események fényében szeretné a következőkre felhívni a figyelmet:
A dublini egyezmény érvényes európai jogszabály. Ennek értelmében a menekültstátuszt kérelmezőknek abban az országban kell regisztráltatniuk magukat, amelynek határán keresztül beléptek az Európai Unióba. A menekültügyi eljárást is alapvetően abban az országban kell lefolytatni.

Due to recent events the German Embassy Budapest allows itself to point out the following:
The Dublin Convention is applicable European legislation. This means that applicants for asylum are required to register themselves in the country through which they entered the EU border. The asylum procedure is principally to be performed in that country.

Tele_Maus Nonprofit Consulting · www.tele-maus.hu 2015.09.03. 14:58:37

@randomgenerator: a szóhasználatod [bennem] félelmet gerjesztő (lepukkadt, lealacsonyodunk, 100-200 év)
ehhez képest, szerintem legalábbis, se a posztban, se általában arról (itthon) szó sem sincs, hogy itt közülük (ők, nem ezek) bárki is maradna - nem is akarnak
na ehhez képest a polgárháborút idefantáziálni (a polgárok közötti és nem a befogadott, de még nem állampolgárok és a polgárok közötti háborús jellegbe torkolló viszály) nekem nagyon erős és életszerűtlen ugrás
ugyanakkor: ha ezt a "politikát" a kormány tovább folytatja, annak beláthatatlan, véres és az ország hitelét (az én hitelem, a te hiteled, a mi hitelünk) súlyos megromlását eredményezi, sőt ez már el is kezdődött
(és nem, nem kel az állítólagos ballib állítólagos belső állítólagos ellenségeskedése, a magára valamit is adó, legalább középszerűen művelt, legalább önmagára igényese demokrata nyugati állampolgár és különösen az értelmiség - ott még van! - ezt képes önmaga is megítélni, amint ezt láthatjuk)
r.

Tele_Maus Nonprofit Consulting · www.tele-maus.hu 2015.09.03. 15:08:58

@pervie but hot:.
.
Szia!

Én azt sajnos nem tudom érvényes indoknak (jobbára semmikor és semmihez) elfogadni, hogy ha a másik jogot (etikát etc.) sérthet, akkor mi is . . .

Ugyanakkor az egy értékelhetetlen vezetői, államfői) mentalitás, hogy "de az nekem nem jó én mást szeretnék" de érdemben semmit nem teszek.
Szerencsétlenek ugyanúgy jönnek be. Sajnos mást nem is tudnak tenni.

Ugyancsak cinikus ha ehhez képest nem fogadunk be senkit (0), míg ha a befogadás mellett leszögezték volna az álláspontokat (ti. az EU és a HU), a visszautasított kvótarendszer ennek a kiváló alapja lenne, már rég előrébb volnánk. És Herr' Merkel sem tologatná a golyóit ide és oda meg vissza.

Csürhe. Ez is egy ide nem illő kifejezés, szerintem.

A Lázár és mások cinizmusára én a "vicces" jelzőt valahogy nem tudom értelmezni.

Tudod, nekem ez olyan, mint amikor "a sebész kotorászik a beteg beleinél, mire megszólal a mobiltelefonja, felveszi, félkézzel turkál tovább, aztán beleejti a mobilt és nem találja, meg amúgy is a vértől-létől tönkrement, erre felüvölt: Az isten b...a meg ezt a hülyét! Hát miért nem tudott nyugton maradni?!"

Robi

2015.09.03. 15:15:54

@doktorkotász - Orbánné dr. Kotász Viktor a piktor: félelmet gerjesztő? nem egy nyelvet beszélünk, ezek a szavak számodra gyökeresen mást jelentenek mint a szótár szerint.
Nem mennek tovább, Németországba meg Angliába mennek ami ugyanúgy EU része. Ha a túloldalon hajóra ülnének akkor nem zavarna.
Egy szűk és hangos réteg ágál csak, a nyugati társadalom egyre jelentősebb része ugyanúgy nem akarja ezeket az embereket. A papír mindent elbír, lehet siránkozni hangosan, nekem nem tűnnek komolynak. Ha annyira kell nekik a sok bevándorló akkor utaztassák őket Szerbiában egyenesen szervezett vonatokkal, repülőkkel, valamivel hogy nálunk ki se szálljanak. Kibicelni tét nélkül könnyű. Ez pont olyan hogy az ellenzék mindig olyan jól tudja mit hogy kéne csinálni...

Tele_Maus Nonprofit Consulting · www.tele-maus.hu 2015.09.03. 15:17:11

@Medgar:

Na akkor még egyszer üdv!

"1. Otthon felejtették - 2. Elhagyták, megsemmisült - 3. Ellopták tőlük - 4. Eldobták a határon [..] az első három nem fordulhat elő tömegesen [..] negyedik esetben viszont nem kevés kérdés merül fel állításaikkal kapcsolatban."

Szóval én erre most Neked mit mondjak? Talán azt, hogy legyél egyszer menekült? Hogyha szerinted életszerűtlen a 2. pont és a 3. pont, vagy amit meg sem említesz: netán eleve nem is kaptak (ti. kiutazáshoz) okmányt, akkor én ezzel vitázni nem tudok, mert érvénytelen és alaptalan kijelentésekkel nem lehet vitázni.

Szerintem menj oda hozzájuk, és kérdezd meg őket, hogy miért dobták el az irataikat. Elvégre ezeket az állításaidat (vélelmeidet) szerintem neked magadnak illene bizonyítani.

Én csak egyre inkább szomorú vagyok, és [még jobban] szégyellem azt, hogy ennek az országnak (ennek a népnek) a tagjaként születtem és egyre rosszabb az amúgy sem jó hangulatom.

r.

NekemNemEzKell 2015.09.03. 18:03:31

@Kormánymeghízott Államcickány Úr: Jól forgatod! Van kalapja, nincs kalapja!Nagy teves mocsok vagy te! Amolyan szoci féle, vagy hasonló, de hogy hogy nem baloladali, az biztos!

Tele_Maus Nonprofit Consulting · www.tele-maus.hu 2015.09.03. 20:48:13

@randomgenerator: Na akkor . . .

a "félelmet gerjesztő", ahogy be is jegyzeteltem, az én személyes olvasatomban az, és egyébként is kontextuálisan félelmet keltő - az, ahogy és amely jelzőkkel minősítettél csoportokat, olyan embereket, akikkel semminemű közvetlen (megalapozott, megismerésen alapuló) kapcsolatod nem volt (nem lehetett, nem életszerű, ill. ha 1-2 konkrét tapasztalás alapján jelented ki a többiekre, akkor az a baj, mert általánosítás)

de ezt te is jól tudod, mert visszavettél...

értem én amit mondasz, de meggyőződésem, hogy az én ""kibicelésem" és a te kibicelésed" között ilyen értelemben nem sok a különbség - ugyanakkor hiszem, hogy még ha ez kibicelés is, akkor is legyen pozitivista. ennyi.

lehet utálkozni, lehet "oltalmazni a hazát", de szerintem nem ez és nem így a megoldás

IGAZAD VAN! én nem megoldást kínálok (mindenhez én sem érthetek!), de azt a szívemben és a fejemben is érzem és tudom, hogy az semmikép sem megoldás, ha utálkozunk, ha gyűlölködünk

ez itt egy olyan (valósan) probléma, méretében és időben is, amit nem lehet a szokásos (silány, populista, hatósági) megközelítéssel és politikával kezelni

úgy gondolom, hogy ez itt és most ha tetszik, ha sem, egy kurva nagy humanitárius kihívás, amit egészen egyszerűen nem azzal a mentalitással és nem azokkal a (kissé korlátolt) megoldásokkal kell (lehet!) etikusan és eredményesen megoldani, amiket k-ormányunk és p-ártunk [de tessék: bármely nem befogadó-párti EU-s k-ormány és p-árt!] jelenleg, azaz idestova' kettő hónapja fixíroz

tudod, még egy hasonlat jutott eszembe (bár majdnem ez is történt, ha emlékszel!), a vörös-iszap katasztrófa során sem az volt (lett volna) a jó megoldás, ha a felelősöket elkezdik belefojtogatni és jól kivérengzi magát a mindenkori sz.jobboldal vagy szélsőakármelyikféleség, amíg közben a házak közül már az is romokban hever, amely még megmenthető lehetett volna, hogy az áldozatokat ne is említsem

tehát van az a pont, ami után (amely tét felett) már nem lehet a szokásos napi "stigmák" szerint vélekedni, és főleg nem dönteni

tudod, ha nem lettek volna a világban a pozitivisták, a demokraták, a liberálisok, a
szabadgondolkodók, akik az erőtereket hellyel-közzel neutralizálták (sajna inkább csak közzel így is!), akkor ma könnyen lehet, hogy nincs ez a sárgolóbis: lásd atomválságok, kémiai és biológiai fegyverek, klíma, olajválságok etc.

és tudod mit (még)?, én inkább felvállalom, hogy gyáva ballibsi és tehetetlen f*sz vagyok, de tudom (érzem minden zsigeremben), hogy mégis én járok a "globálisan" helyes úton . .

légy jó!

robi

2015.09.03. 21:27:48

@doktorkotász - Orbánné dr. Kotász Viktor a piktor:
Nem szabad általánosítani? Te minden logikát mellőzve azt feltételezed, hogy alkalmasak európai életre. Azt hiszem az én feltételezéseim megalapozottabbak mert a józan logika azt mondja, hogy nem azok mert nem ebben éltek. Náluk a gyilkosság, az erőszak a normális, plusz a vallásuk ami elég szigorú, nem hasonló ahhoz ami nálunk van vallások terén. Most még csak követelnek jogokat, majd el is veszik amikor elegen lesznek ahhoz, hogy a jó öreg Korán törvényeit bevezessék itt is.
Ennek semmi köze demokratákhoz vagy liberálisokhoz. Egyszerűen gyermeki idealizmus amivel a dologhoz állsz. Szerintem a világ nem ennyire egyszerű, nem vagyunk egyformák még ha 50 évig próbálták is belénk sulykolni. Álmodni szabad csak nem kell gyakorlatba ültetni. Ha mi európaiak lassan, fokozatosan lettünk összeeresztve annak ellenére, hogy annyira nem különböztünk akkor senki ne várja el, hogy koszos írástudatlan muszlimok egy csapásra idejönnek pár millióan és beilleszkednek. Jöjjenek vízummal turistaként 100-200 évig utána talán, TALÁN de szerintem az is kevés.

Tele_Maus Nonprofit Consulting · www.tele-maus.hu 2015.09.04. 17:30:55

@randomgenerator: úgy szeretem, amikor valaki (ennyire) felsőbbrendűnek érzi magát . . . én a helyedben körülnéznék ebben a ki...ott országban, hogy milyen kulturális szinten vannak/élnek/léteznek az emberek jelentős többségei' (hogy a gazdasági szintjeikről ne szóljak és a kettő messze sem feltétlen szignifikánsan függ össze), már bocsánat, de mikor jártál utoljára egy igaz i nyomortelepen? (és NEM cigányozok, sőt!) nem rosszindulatúaknak, de mérhetetlenül butáknak látom a többséget (ezt sem lenézően, hanem tényszerűen mondom) és nézz körül, figyeld akár a budapestiek tömegeit is, hány %-uk képes értelmes, érdemi csevejre? (a sport és a tévésorozatok kizárva!)
általánosítasz biza, neked mindenki aki "menekült", aki nem a te köreidbe való, az nem méltó (ide, hozzád), elnézésed kérem, de ilyen alapon de facto Mo. pedig nem méltó az EU-ba! nem most, az elmúlt 15 évben sem volt az! már ha az EURÓPAI kultúrát így feldobtad mint magas labdát . . .
kérlek, fejezzük ezt be (te ott mindenképp), mert nekem ez a mentalitás a maradék bizalmam is elveszi a bizodalmam az emberi faj(ta) létezése jogosságát illetően (ronda szerkezet, elismerem, de most ez jött ki)
én ennyi buta, önző (együtt: primitív) és ehhez képest a nagy európai-magyar fensőbbségével alaptalanul eltelve szűkölő embernyomort még, mint amit ez a szituáció a lakosság egy(re nagyobb) részéből kihoz vagy megmutat, szerintem nem is mertem volna elgondolni . . .
légy jó és nekem [a fentiekben] és neked [a fentebbiekben] inkább ne legyen igazad/igazunk,
szeretettel:
Maus Robi

csakférfi 2015.09.05. 14:44:47

@doktorkotász - Orbánné dr. Kotász Viktor a piktor: tudom hogy nem telefon. De igazat írsz. Gyakorlatilag felfordul a gyomrom a vélemények és hivatkozàsok tömkelegétől. A menekültek azért jönnek mert félnek. Ezért nem gyűlőlünk , hanem segítünk. Ez alapvető. Vallàsra színre korra tekintet nélkül. Nem ök demoralizàlnak. Már megtettük a vezetőinkkel az élen. Ez szégyen az "európai kultúràra". Mert ez nem kultúra màr. Sajnàlom ez van .

Tele_Maus Nonprofit Consulting · www.tele-maus.hu 2015.09.05. 18:37:02

@csakférfi:
No, csak nyugi, mert de-de, telefon ez, nincs gond . . .
Igen: van egy drót, itt is, annak egyik felén te és én és a többiek, a másik felén meg akik rángatják a drótot . . . és persze próbálnak is beszélni, ez a mosás, az agymosás, te, ezen (de csak ezen) már nevetni lehet csak . . .
Én azon gondolkodom, hogy a mélllllyen (ennél lejjebb már nem is lehet!) tisztelt erdőpéterbíborosesztergomiérsek úr istenhez, Jézushoz és az ember(i/es/ség)hez sem méltó, mocskosan s képmutatóan hazug állítása miatt írok a közvetlen főnökének (a Pápának), hogy aki ilyen szinten ocsmány ember és (vallási)vezető, hogy azt ne mondjam helytartó, hát tessék szívesek lenni már szépen a p..ába nyugdíjazni, de a hazai katolikus életet (sem!) már nehogy ez a "nagyon-nagyon tanult jogász" vezesse.
Ezután kellene kirúgatni azt az (i)gazságügyminisztert, aki az előbbi űrbelébe mélyen lógó lingvisztikával meri (van neki pofája és maradó bőr a pofáján hozzá) kimondani, hogy a VÉLEMÉNYT nem fogja (hogy is jönne ő hozzá, hová is vezetne ez?!) minősíteni.
No de, kérem szépen, ez egy jogi megállapítás volt, "köz-hitelesen" kiment a sajtó és a NÉP pofájába, ez nem magánvélemény, ez hivatalos kijelentés volt, és még ha nem, akkor is egy IM-nek igenis a hatályos jogszabályokat ismernie kell(ene!), és a hatályos jogszabályok alapján a TÉNYT [jogsértő-e vagy sem, bűnpártolás-e vagy sem, embercsempészet-e vagy sem egy/a menekült ideiglenes befogadása, értsd: ellátása fedéllel és élelemmel] megerősíteni vagy cáfolni
[ehhez képest ez a ház nélküli csiga miniszter "úúúr" még Dávid Ibolykát is túlverte, aki ugye nem értett a focihoz . .]
Ehhez képest én már csak azon vagyok elképedve, hogy a 44-ben és utána [jellemzően] a nyilasokat és a nácikat menekítő és bújtató (vö. a zsidókat, a munkaszolgálatosokat nem segítő) (magyar) katolikus egyház 75 évvel később [a magyar!] még mindig képes ilyen gennyes lenni, hát nekem ettől a szőr áll fel a hátamon és a pofámról szakad le a bőr, és én kérek elnézést!
Ja! És azt ugye senki sem veszi be, hogy ezek az "ultrák" [na ez is egy olyan szépítés, hogy aki először ezt leírta/kimondta ebben a kontextusban a szélsőjobbos vadbarom g..ikről, azt is be kellene csukni bűnpártolásért!], akik nagy számban egyeznek "személyüket tekintve" a 2006-os székházfoglaló és -gyújtogató férgekkel [vélhetően], a nagy semmiből és még véletlenül sem szervezetten kerültek elő és indultak a Keletihez (is)?
Jól láthatóan lubickol a rosszabbik a lehetőségben, élvezi a vérszagot, hogy megmozgathatja ezt a nem-regisztrált erőszakszervezetét (is).
Maus Robi

csakférfi 2015.09.05. 22:28:31

@doktorkotász - Orbánné dr. Kotász Viktor a piktor: Végre kidühönghetted magad. :) :) :) Tényszerüen leírtad amit gondolsz .Még a neved is adod hozzá.Hm....gerinces emberre utal.Most komolyan!!!!!téged és engem bizonyosan nem az a drót rángat amit (akikről írtál) mások mozgatnak.Örülök hogy válthattunk néhány szót.Itt a "dróton".Szeretem olvasni a normális embert aki gyűlölni képes mert igaztalannak tartja azt ahogyan emberekkel bánnak állatok.Azt én is rühellem ha ájtatoskodva ölelnek és közben a hátamba szúrja a kést.Azt hiszem nincs kölönbség hogy álarcban fejezek le valakit a hitem miatt---vagy megölelem és annyira szorítom hogy megfullad,azt hazudván hogy szeretetből ölelem. Sok jót neked.Ha nő vagy legyen férjed olyan mint Te ,-ha férfi vagy akkor legyen feleséged mint Te.Ennél jobbat nem tudok egy gerinces tetőtől talpig embernek(csakember),kívánni.Jó éjt! :)

Tele_Maus Nonprofit Consulting · www.tele-maus.hu 2015.09.06. 20:37:24

Hát azért remélem a Maus Róbert Péter az valami férfiszerűségre utalna, de megnéztem, még nem vesztettem el a tökeimet (igaz a kutyákkal ellentétben én hála az égnek (?) megnyalni azért nem tudom, de formára olyanok Đ), de ehhez képest olyan megrögzött agglegény (vö. Ogre) vagyok/lettem/maradtam, hogy lassan már ennek a nemi identitásnak sok jelentősége akár nincs is :))) 49. évem taposom (tapodja a hóhér, vonszolgatom Đ), és ha a 48. alatt azt mondtam, hogy az már mindjárt 60, akkor ez meg már mindjárt 61, legyünk konzekvensek (na ezért sem lennék jó politikus!) :)
A többit is köszönöm, bár el kell ismerjem, a pofám nagyobb mint az erőm/súlyom/szerepem, na jó: a súlyom nem kg-ban értve nem nagy, érted . . . persze amit tudok megteszek, de én a szavak (és a szóban/írásban elkövetett tettek) embere vagyok, és szerintem ez sem utolsó, lásd www.tele-maus.hu (ami valóban nonprofit, nem is cég, csak egy "védjegy" és a létfenntartásom rovására is ingyenes marad, mert ezt elhatároztam jó pár éve és így van jól)
én is kívánok Neked (még így, félirányban ismeretlenül is)sok szépet és jót, az országomnak, országunknak pedig nagyjából ugyanazt amit minden (kis)embernek: békességet, boldogságot, sikereket, bőséget is ebben a sorrendben, de legelébb mégis: a megbecsülést,
szeretettel:
Robi
süti beállítások módosítása