gyare.png

 

 

 

 societas_hu.png


Tegnap is és ma is tüntettek a diákok (+videó)

 

A hétfőn elindult diákdemonstrációk ma sem álltak meg. Tegnap az EMI épülete előtt demonstráltak az ELTE TáTK szervezésében a hallgatók és a diákok. A szerdai demonstráció célja az volt, hogy megmaradjon az egyetemek autonómiája és egyben egy szolidaritási akció is volt a bezárásra ítélt Raoul Wallemberg Szakközépiskola mellet. A demonstráción természetesen ismét forgatott a SocietasTV, íme:

 

Mára olyan hír jelent meg az Index.hu-n, hogy a Raoulnak, bár el kell hagynia a Ludovika téri épületét, de Balogh miniszter megígérte, hogy az intézmény megmaradhat. Érdekes, hogy a médiumok ezt a hírt feltételesen fogadták, míg az iskola hivatalos Facebook oldala ezt már kész ténynek kezeli., ezért le is mondták a Raoulosok a pénteki demonstrációkat. Reméljük győzőt a diákellenállás, majd meglátjuk.

Ma azonban tovább akcióztak az egyetemisták rektori konferencia illetékes szakbizottsága előtt. Mint mondták a szakok sorsáról nem lehet pár óra alatt dönteni, kormányzati követeléseket elvtelenül elfogadni! Elutasították a háttéralkukat és követelték az átlátható döntéshozatalt!

elte_tuntetes.jpg

Facebook oldalukon közre adtak egy petíciót is. (amit itt olvashatsz) Ebben többek között a következők állnak: "Az egyetemi autonómia nem csak a jogszabályi környezetet jelenti, ebben az értelemben az ma már nem is létezik. Az autonómia alapja, hogy a diákok és az oktatók partnernek tekintik egymást. Közösen döntenek, vitatják meg az őket érintő ügyeket. Ez a gondolat indult hétfőn útnak a hallgatók és oktatók összefogásával az ELTE Társadalomtudományi Karáról. Ez erősebb minden politikai hatalomnál."

Holnapra, azaz péntekre még nem jelentettek be demonstrációt, de folyamatosan figyeljük az oldalakat és ha van hír frissítjük ezt a posztot.

A bejegyzés trackback címe:

https://societas.blog.hu/api/trackback/id/tr417392686

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása