gyare.png

 

 

 

 societas_hu.png


Szavazz, hogy melyik a legjobb kormánykritikus zene!

Nem is olyan régen a pre-youtube előtti sötét internetes középkorban is voltak videók az interneten. Nagyon vicces volt ezeknek az elérése. Általában valami.fw.hu vagy valami. extra.hu oldalon lehetett lőni ilyeneket. Szigorúan mpg, avi, wmv fájlformátumban. Viszonylag gyorsan, 10 perc alatt lent is volt a kis 2 perces videó. A kiváló Widows Madia Player le is játszotta őket, feltéve ha volt megfelelő cokdeked telepítve :))

Ebben az időszakban is voltak, kormánykritikus videók és zenék a neten. Az igazi áttörést -nem csak ennek a műfajnak- a Youtube jelentette. Persze,  meg a technikai fejlődés is jól jött... Mindenesetre ma ott tart a dolog, hogy viszonylag könnyen lehet ilyen videókat készíteni.

Be is indultak a kormánykritikus zenegyárosok. Ma több tucat ilyen zenét lehet elérni. Valaki csak egy slágeres előadóművész, de van aki már több "lemeznyi" ilyen művel büszkélkedhet. A Societas rendre teret is ad facebook oldalán egy-egy ilyen új számnak. Most azonban arra gondoltunk, hogy egy blog szavazás keretében derüljön ki, hogy nektek melyik a kedvenc kormánykritikus zeneszámotok!

1.) Apa zenél- Baszodjál meg KDNP!

A vasárnapi boltzár örömhíre ihlette meg a névtelenségbe burkolózó szerzőt. A legjobb duma amit, talán az Indexen olvastam ezzel a számmal kapcsolatban: hogy lehet egy ilyen szép szám ilyen trágár? Készült egy szoft verzió is, Barátom a KDNP! címen.



2.) Pál Józsi- A jobboldal összetartozásának dala (trafikdal)

Pál Józsi nagyon komoly. Rengeteg dala van és külön értékelendő, hogy saját maga énekel mindegyik videón. Most a blog szavazásban az első zenéjét tesszük be, mely a Összetartozás Dalának a paródiája. Youtube nézettséget tekintve nem ez a legnépszerűbb zenéje, hanem a Tesco dal, de nekünk ez jobban tetszik. Egyébként csatornáján van legalább 20 másik zeneszám is.



3.) WNTS - Köszmédia

WNTS csapata a legújabb versenyző a kormánykritikus zenegyárosok táborában. Az első -de reméljük nem az utolsó- zenéjük nincsen 2 hete hogy felkerült a videómegosztókra. A mások által is sokat kritizált közmédia működését öntik dalba. Akkor, amikor. Olyan, amilyen! :))



4.) Puszi Együttes - Mit Loptál Ma Kolbász Viktor?

Polkorekten a zenész azt vélelmezi, hogy van kormányzati korrupció és büntetést kér azoknak, akik a vélelmezett tettet elkövetik. A Puszi Együttes nem csak kormánykritikus zenékkel nyomul, de van egy másik ilyen számuk is: a Pedagógus életpálya címen.



5.) Terék Zsolt-Matolcsy Ezüst Hajója

Ez a remek szám a Matolcsizmus  eszmerendszerét mutatja be. Annyira szárnyaltunk, hogy György MNB élére került. Azóta a monetáris politikánkban hódit a Matolcsizmus :)


6.) Kozmosz-N. E. R. (Schmitt Pál köszöntése)

A Kozmosz nyitotta meg a 2010-es választások után a kormánykritikus zenei műfajt. Talán már nem is emlékszünk a NER-e meg a NENYI-re, amit ki kellet függeszteni minden közintézményben. No, ennek a csodás rendszernek lett elnöke Schmitt Pál. A Kozmosz meg köszöntöttel ezzel a zeneszámmal. Az együttes közben befutott. Újabb számaiból kiderül, hogy valójában egy rendszerkritikus csapat. Komoly és elgondolkodtató kritikákat fogalmaznak meg, társadalomról, közéletről, államról és politikáról.



Most Te jössz! Szavazz, hogy neked melyik a kedvenc kormánykritikus zeneszámod?

 

 

 

Ha tetszett az írásunk kövess minket Facebookon is!

A bejegyzés trackback címe:

https://societas.blog.hu/api/trackback/id/tr508115620

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Balt 2015.11.26. 11:55:22

Ne vagyok Jobbikos, de ez vitán felüli:
Kárpátia - Neveket akarok hallani!

Hajdú Peter 2015.11.26. 12:22:13

Mindegyik szar, mert semmi ok sincs kritizalnia a kormanyt.

nem várt fordulat 2015.11.26. 12:36:18

Belga politikus lemez kimarad? Ej ej....

balközép 2015.11.26. 12:47:42

@nem várt fordulat: @Balt: "Profi" előadók nem kerültek be a válogatásba. Csak olyan zenészek műveit tettük bele, akik kormánykritikával indultak. A Belgára ez nem igaz, vagy Dopemanra sem. Olyan zenék sem kerültek bele, amik valamelyik szervezet közreműködésével készült.

OkoskaTo:rp 2015.11.26. 13:01:32

Kozmosz: Kedves Vezető.

enpera · http://c64blog.wordpress.com 2015.11.26. 13:09:47

Érdekes hogy a baloldali kormányt fikázó nóták közül egy sincs itt. Vajh ki pénzelte a felsoroltakat?
A Feri? Gyuri? :D

balközép 2015.11.26. 13:17:50

@enpera:

Én értem, hogy a jobboldali gondolkodás mód kellős közepén a pénz van. S, azt is értem s látom is, hogy meggyőződésből nem, csak pénzért mozdultok meg. De feltételezni sem tudod, hogy ez baloldalt nincs így?

maxval bircaman BircaHang Média · http://bircahang.org 2015.11.26. 13:24:28

A BircaHang Média értékelése:

Apa zenél- Baszodjál meg KDNP! - tehetségtelen, trágár szar

Pál Józsi- A jobboldal összetartozásának dala (trafikdal) - szimplán szar, iszonyú verselés, tehtségtelen, szánalmas

WNTS - Köszmédia - hazug szar, izzadságszagúan szánalmas, rosszul előadva

Puszi Együttes - Mit Loptál Ma Kolbász Viktor? - izzadtságszagú, óvodásszintű, hazug

Terék Zsolt-Matolcsy Ezüst Hajója - tehetségtelen halandzsa

Kozmosz-N. E. R. (Schmitt Pál köszöntése) - az egyetlen a 6 közül, ahol tud énekelni az előadó, tartalmilag közhelyes szar, de néha nyomokban humor is van benne

Rejsz Felügyelő 2015.11.27. 10:38:43

Hiányolom a listáról Varga B. Tamás illetve Gery Greyhound "igen, igen" paródiáit :)

Első: www.youtube.com/watch?v=9ImoW4SApjg
Második: soundcloud.com/tomanovics-gergely/gery-greyhound-magyarorsz-g
süti beállítások módosítása