gyare.png

 

 

 

 societas_hu.png


Videó: Így "szünteti" be a kormány az elektromos cigit

Az a történet gondolom meg van, hogy hogyan lett újraosztva a dohánypiac. Tudod a trafikmutyi. Nem is nagyon untatnálak Titeket a részletekkel, de arra emlékeztetek mindenkit, hogy a duma a dohányzás leszoktatás, illetve a rászokás megnehezítése volt.

Az is meg van, hogy tájékoztatót kellene adni a dohányboltban az eladónak a leszokásról? Vagy dohányzást leszoktató tájékoztatókat kellene elhelyezni?  Sőt! A trafikmutyiról szóló törvény 10/c §. alapján a Nemzeti Kereskedelmi Nzrt.-nak dohányzás leszoktató média kampányokat kellene csinálnia, pontosan hány ilyen is volt?

No, aztán most meg jött a hír, hogy az egyik legnépszerűbb dohányzásról leszoktató segédeszközt, most figyelj, dohányboltba lehet csak beszerezni ezután. Remek. Az anonim alkoholisták ezután meg  csak kocsmában tarthatnak foglalkozást és a drogfüggő fiatalokat meg elküldjük Hollandiába egy kúrára?

Nézd meg ezt a kisfilmet ebből minden  kiderül, hogyan szünteti be a kormány, gyakorlatilag Magyarországon az e-cigit:



A kormány riogat, hogy veszélyes az e-cigi meg nikotin van benne. Oké, mondjuk legyen. De, akkor miért nem a patikák hatáskörébe tette ennek az árusítását? Ja, mert az nem a haveroké??

Persze tiltakoznak  és korrektül tájékoztatnak az  e-dohányosok. Képviselőjüknek a Villanypára Egyesületnek két MSZP-s képviselő, Bangóné Borbély Ildikó és Heringes Anita biztosított nyilvánosságot egy sajtótájékoztató keretében. (itt nézheted meg)

Az egyesület képviselője elmondta, egy 60 oldalas dokumentumban cáfolták meg a kormány érveit, de természetesen nem érdekli a kormányt. Ennyit a párbeszédről.

Így marad a tiltakozás. Összetettek az e-cigisek egy e-petíciót, amit ha segíteni akarsz itt írhatsz alá.

Mondjuk szerintem is az elektromos cigaretta az egyik legjobb leszoktatási segédeszköz. Körülöttem, az ismerősi körömben többen is ennek köszönhetően szoktak le... de kinek az érdeke, hogy leszokjanak?

 

Update:

Az e-cigisektől jött a posztunkra egy info, hogy most hétfőn 2015. december 14-én tüntetést is szerveznek, Budapesten, a Kossuth téren, no de a részletek itt vannak!

 

 

Ha tetszett az írásunk kövess minket Facebookon is!

 

A bejegyzés trackback címe:

https://societas.blog.hu/api/trackback/id/tr78149720

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Netuddki. 2015.12.09. 10:20:58

Hányszor kell még elmondani, hogy ezeknek a bűnözőknek a dohány feketekereskedelemben van igazán érdekük. Mert azon a dohányon lehet a legtöbbet keresni ahol nincs befizetve az ÁFA és a jövedéki adó, nem holmi 12%-okon.
Ráadásul a pintérnek vannak tapasztalatai már az olajszőkítés idejétől kezdve, hogyan is bonyolódik a feketekereskedelem nagy tételben..

Netuddki. 2015.12.09. 10:23:34

@bértrollbosszantó_kovi1970: Ja, és ha leszoksz, akkor nem veszed meg a feketén cigarettát dohányt se.

Mellesleg mindenféle vegyi anyagot és se szívnék, legyen szó kokóról (takonyárpi) vagy elektronikus cigarettáról. De szerencsére nem is dohányzom.

Netuddki. 2015.12.09. 10:24:18

@bértrollbosszantó_kovi1970: Na még egyszer:

Ja, és ha leszoksz, akkor nem veszed meg a feketén behozott cigarettát, dohányt se.

2015.12.09. 10:27:57

Le kell szokni a hagymányos és e-cigiről is. Rendszerellenes tiltakozásként.

Kicknick 2015.12.09. 11:00:41

@tiller foch: jogos. És nem veszünk piát sem. Meg benzint se. Aztán nem lesz adóbevétel, hagy szivjon a kormány...aztán ha a csapviznek lesz literenként 500Ft adója meg majd pislogunk.

2015.12.09. 12:01:47

@Kicknick: az adófietés megtagadása se ördögtől való tiltakozási forma (az amerikai függetlenségi cicaharc meg az 1848-as magyar szabadságharc leverése utáni passzív ellenállás idején is volt ilyen)
Persze ennek vannak következményei... Állami erőszak, ami persze beigazolja, hogy az adóztatás az végülis lopás.

De el is lehet vándorolni, sok százezren teszik meg, hogy a befizetett adójuk jobb helyre kerüljön.
Igaz, hogy Lándönban drágább lehet a cigi, de nem ennek a kormánynak fizeted az adót. Minden adó erkölcstelen lopás, de nyugaton legalább a gatyát rajtad hagyja az állam, Magyarországon meg elveszi.

megint 2015.12.09. 12:22:48

Nem magyar sajátosság ez, máshol is küzdenek az e-cigi ellen, nem véletlenül. Kezdenek annyian atszokni (főleg USA) , hogy komoly kiesést jelent a költségvetésből. Senki nem mondta, hogy egészséges, csak annyit, hogy kevésbé káros, és ezt még nem tudták megcafolni, pedig nagyon küzdenek. 40 bizonyítottan rakkelto anyag van( további 4000 egyéb) a cigibem, az e-cigiben egy, ez sem kevés de azért nem ugyanaz.

megint 2015.12.09. 12:35:33

Tiller, azért ez nem teljesen van így, a nagy része itthon költi el a külföldön megkeresett pénzének a javát. Tavaly konkrétan 920 milliárdot küldtek haza. Amúgy az igaz, hogy nem véletlen lehet majd trafikokban kapni, fiataloknak ez nem lesz probléma, most is külföldi webshopoktol rendelik.

Naki vagyok kerdojel 2015.12.09. 14:00:36

Az államnak annyira érdeke, hogy leszokj, mint az ELMŰ-nek az, hogy takarékoskodj az energiával.
Remélem legkésőbb 2018-ban ugyanaz lesz itt (politikai értelemben), ami most Venezuelában. Akkor akár fel is lehet majd kötni ezeket a disznókat végre.

Auld Lang Syne 2015.12.09. 14:04:23

Na, nehogymá sokáig tessenek élni!
Szívják csak a sugárzóanyaggal szennyezett műtrágyán nevelkedett dohányt, mely még impregnálva van több tucat anyaggal és dögöljenek meg, miután elérték a nyugdíjkorhatárt.
Az állam számára ez az ideális életút.
Ha a vízivás lenne a dohányzás konkurenciája, akkor a vizet tiltanák be.

2015.12.09. 14:42:41

@megint: amit nem küldenek haza a kivándoroltak, az mennyi? És egyre több lesz, amit nem küldenek haza, ahogy a családtagokat is viszik.

az e-cigi azért "jó", mert csak egyszer kell majd becsempészni, nem kartonokkal vesz a cigiző havonta, hanem 1-2-t életében, meg mellé a lötyi a nikotinnal

Nincs naponta lebukási kockázat, mikor veszed az illegális dohányt, vagy mikor mozgatja a csempész a százezernyi szál hagyományos cigit, az ukrán határ környékén se kell dohánnyal telepakolt malacorrú VW Passatokkal manőverezni.

@Naki vagyok kerdojel: a leszokás mindenkinek a saját érdeke, az államnak meg az, hogy sok adót fizess és korán halj, hogy nyugdíjasként ne kelljen neked leosztani zsetont

sas70 2015.12.09. 14:52:28

Nincs az a koporsó, amibe a fidesz ne tudna még egy szöget beverni!

N. Barbie 2015.12.09. 16:03:51

Nyilvan ertheto az ifju komcsik mindenbe kotekedni akarasa, es kozismert teny a fidesz lopasra hajlandosaga, de ez a dolog szerintem pont megallja a helyet. Ecigit dohanyboltban es kesz. Egyreszt mivel a tobbseg ugyis a nikotinosat szivja, 18 alatt amugyse lehetne megvenni, a dohanyboltba meg az alatt egyebkent sem lehet bemenni. Gyogyszertarba meg igen.
Az meg eros csusztatas, hogy az ecigi a legjobb leszoktatasi forma. Tudomasom szerint a WHO kifejezetten ellene van, hogy az ecigiket ekepp reklamozzak, mivel nem ismerik meg a hosszutavu hatasait. Lasd a ma megjelent index cikket az ecigirol.

izetta 2015.12.09. 17:08:41

@N. Barbie: Azoknál a legjobb leszoktatási forma, akik eddig nem akartak vagy nem tudtak megszabadulni a dohányzástól. Általánosan kijelenthető, hogy a vele elért eredmény az egy éves ellenőrzéskor 5-10%-al jobb mint más segédeszközök használata esetén.
Az meg nagyon fontos érv mellette, hogy a kifújt gőz a környezetre veszélytelen, így átszokók esetén a családtagok megszabadulhatnának a passzív dohányzás ártalmaitól.
Amúgy ha leszoksz az alkoholról, kívánom, hogy szódáért csak a kocsmába mehess...
süti beállítások módosítása