gyare.png

 

 

 

 societas_hu.png


Ha egy terrorista be szeretne jönni az EU-ba, be fog jönni!?

Miután betiltottuk a menekülteket és felépítettük a kerítés mellé az 5 méter magas betonfalat és az 500 méter széles vizesárkot éhes piranjákkal, nyugodtan dőlhettünk hátra hogy biztonságban vagyunk. Mindaddig tartott ez a csodálatos nemzetegyesítő-érzés, míg nem az egyik biztonság politikai szakértő, egy esti TV műsorban ki nem mondta a hasító igazságot: mindenki nyugodjon meg, ha egy terrorista be szeretne jutni az EU-ba, az be fog.

Nagy igazság ez. És be kell látnunk, hogy milyen komoly kockázatot hordoz magában az emberek szabad mozgása. Végig kell gondolnunk- a biztonságunk érdekében- hogy nem -e lenne célszerű újra bevezetni a röghöz kötést, a kijárási és lakhely elhagyási tilalmat.

kijarasi_tilalom.jpg

Közismert tény, hogy a terroristák tömegrendezvényekre támadnak. Nos, a mai világban már semmi sem indokolja a tömegrendezvények tartását. Aki zenét szeretne hallgatni, annak nem kell koncertre menni, hallgasson Youtubeon, az sokkal biztonságosabb. A modern világunkban a sporteseményeket közvetíti a TV, így a meccsre járás elavult és kockázatos intézményére sincs szükség.  Tüntetéseket sem kell szervezni, hiszen támogatásunkat vagy tiltakozásunkat egy Facebook oldal likeolásával kifejezhetjük, ezzel le is van tudva demokratikus kiállásunk.

Persze maradnak még a munkavégzésre használt irodaházak és gyárcsarnokok mint potenciális célpontok. Jó hír, hogy ezek is teljes egészében felszámolhatóak. Ma már könnyen lehet otthon is dolgozni. Bár egy atomerőmű otthoni működtetése is megoldható lenne távvezérléssel, de a számítógépes rendszerek időnkénti  instabilitása miatt ezt célszerű inkább a katonaságra bízni.

A fenti indokolt intézkedések meghozatala után  félő, hogy a terrorizmus az internetre tevődik át. És maguktól felrobbanó IP-gáztűzhelyek, IP-bojlerek és IP-TV betiltása is indokolt lenne.

A költöző madarakra szerelt bombák elleni intézkedéseket egyenlőre a zöldek hevesen támadják, de mindenki nyugodjon meg, lesz arra is megoldás. Be kell tiltani őket.

De azért itt szögezzük le, hogy sajnos, vannak olyan renitens, főként baloldali, vélhetőleg MSZP-s állampolgárok, akik ezeknek a fontos és arányos intézkedések szükségességét nem hajlandóak belátni.

Olyan nevetséges érveket hoznak fel, hogy a terrorizmus elleni harcban nem lehet a biztonságra hivatkozva végtelenségig fokozni az állampolgárok szabadságát korlátozó intézkedéseket, meg hogy 50 éve harcolunk így a terrorizmus ellen -szerintük- eredménytelenül... Nos ők, a nemzetünk ellenségei és nem védői, akik hazánkat odadobják az idegen érdekeknek. Egyébként nem lenne hülyeség őket is betiltani.

1918_mezotur_h_348_12.jpg

 Sajnálatos, hogy idővel mindig enyhülnek ezek a fontos biztonsági intézkedések, mert az állampolgárok nem tartják be ezeket, azt hiszik enyhült a terror veszély is. Zúg koncerteket szerveznek és zúg foci meccsekre járnak, utána meg bögrecsárdában mulatnak. Persze ezt kiszagolják a terroristák és ott csapnak le rájuk. Lehet az lenne a célravezető, ha mindenkit bezárnánk a lakásába...

A történet egy fiktív, nem is olyan távoli jövőben zajlik. A valósággal való egyezés csupán a véletlen műve. A poszt író mélyen elítéli a terrorizmust, de az arra adott rendpárti (nem) megoldást is.

 

Ha tetszett az írásunk kövess minket Facebookon is!

A bejegyzés trackback címe:

https://societas.blog.hu/api/trackback/id/tr68091358

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

♔bаtyu♔ 2015.11.19. 20:41:20

Miért kell ezeket a köröket futni?

Nem "tiltottuk be a menekülőket", odasétálnak a bejárathoz, megfelelnek az ENSZ menekültügyi szabákyoknak és már be is léphetnek.

A többit "tiltottuk" ki, de gondolom, nálad sem véletlenül van kerítés.

"Olyan nevetséges érveket hoznak fel, hogy a terrorizmus elleni harcban nem lehet a biztonságra hivatkozva végtelenségig fokozni az állampolgárok szabadságát korlátozó intézkedéseket"

Ha jól emlékszem, az MSZP-SZDSZ kormány idején is törvény írta elő, kik tartózkodhatnak jogosan Mo-n. Ezek a szabályok azóta sem változtak.

jágör68 2015.11.19. 20:42:08

magyaridok.hu/kulfold/valaki-tudja-mely-orszagok-penzelik-a-muszlim-terroristakat-156301/

Van pár probléma a hivatalos sztorival
1) Miért visz magával útlevelet a tenorista?
2) Az útlevél sértetlenül ússza meg a lövöldözést/ robbantást
3) Ugyanez az útlevél felbukkant Szerbiában másnap
4) halott szír katonáé a hamis útlevél

444.hu/2015/11/17/honapok-ota-halott-szir-katona-nevere-kiallitott-utlevel-volt-az-ami-a-merenyletek-utan-kerult-elo

5) Brüsszel- a NATO- főhadiszállása!!!- tele van iszlámista terroristával… Ezt hogy?
index.hu/kulfold/2015/11/16/parizsi_meszarlas_belgium_brusszel_terrorizmus_iszlam_allam_molenbeek/

Kulcsszavak: NATO, Gladio- hadművelet

www.amazon.com/Gladio-Natos-Dagger-Heart-Europe/dp/1615776885

wideshut.co.uk/gladio-b-the-origins-of-natos-secret-islamic-terrorist-proxies/

balközép 2015.11.19. 20:43:48

@♔bаtyu♔:

Mint ahogy írtam, a történet fiktív, ha úgy érzed, hogy még is a valóságra ismertél az csak a véletlen műve lehet.

♔bаtyu♔ 2015.11.19. 20:53:59

@balközép: Most te tényleg attól rettegsz, hogy Orbánék 5 méter magas falat építenek?

Elmondanám, hogy egy éven belül simán lehet akár fegyverhasználat is. Elhiheted, az összes balliberális blogger dicsérni fogja, mert nem Orbánék találják majd ki.

Már most folynak a tárgyalások, a schengeni határok megerősítéséről.

Pipas 2015.11.19. 21:10:26

Szóval most azért nem jó a kerítés, mert nem állítja meg a terrorizmust. Milyen érdekes... :)

Nem azért építettük, hogy ne jöhessen hozzánk egyetlen terrorista sem, hanem azért, hogy ne jöjjenek százezrek havonta.

trolololol · http://basszas.blog.hu/ 2015.11.19. 22:01:00

A poszt indítása egy szép nagy nirvána-érv.
hu.wikipedia.org/wiki/Nirv%C3%A1na-%C3%A9rv

Ez az érvelési hiba kb. azt mondja, hogy ha valami nem TÖKÉLETES, akkor nem jó. Tehát mivel a kerítés nem fog meg MINDEN terroristát, ezért fölösleges.

Természetesen egy kellően felkészült betörő egy jól védett házba is betör. Természetesen egy kellő sebességgel történő ütközés a biztonsági övet használó utast is megöli. Ez azonban nem azt jelenti, hogy fölösleges a kerítés, vagy a biztonsági öv. Ez csak azt jelenti, hogy ezekre a problémákra jelenleg nem tudunk jobb megoldást.

Ha a poszternek van elképzelése, hát álljon fel, és mondja el. Addig marad a nemtökéletes megoldás.

Krisz11 2015.11.19. 22:22:31

" mindenki nyugodjon meg, ha egy terrorista be szeretne jutni az EU-ba, az be fog.
Nagy igazság ez"

Nem. Ez tipikus ballib hablatyolás, mint az hogy: "Nem múkodik a kerítés, mert a országhatáron belül van, és ha leülnek a tövében, akkor ki kell mennünk értük, beengedni őket és eljárást lefojtatni."
Látjuk mennyire volt ez igaz.
A fentire is ez a válasz. Az USA-ba hány terrorista tud bejutni és robbantani? Minimális esélyük van. De napi 10.000 beáramló azonosítatlan ember között már el tud akármennyi bújni.

dare 2015.11.19. 23:16:43

Láttam ma egy színes térképet amelyen 1-es besorolású( legkisebb) előkelő, nem vagyunk veszélyzónában jelölést kaptuk. Ez a nagyon jó, maradjon is így.
Olvastam egy cikket amelyben korlátoltnak (elutasítónak) nézik azokat az embereket akik egy kicsit bizonytalanok ebben a kérdésben, a fiatalok és a magas iskolai végzettségűek befogadóbbak.
Ez tény, nemzetközi kutatási adatok, minden szkeptikus aki csak egy hajszálnyit is bizonytalan e kérdésben az dobja félre a gyanakvásait, ne azt lássa hogy ez veszélyeket hordoz magában csak a tolerancia és az elfogadás vezérelje egy ilyen kérdésben.
Ugyanebben a cikkben azt írják hogy a biológiai rasszizmus a magyarok harmadára jellemző(ez megnyugtató adat nem?, szintén statisztika) és az is le van írva hogy ahogy a menekültekhez viszonyulunk az a saját lelkivilágunkat tükrözi.
Részigazság, miért is?
Engem nem zavarnak úgy a menekültek, nem hiszem hogy életem folyamán valamilyen kapcsolatba( közös munkahely vagy hobbi) fogok velük kerülni vagy találkozni, ezért részemről a kérdés mibenléte nem a pánik meg a gyűlöletkampány miatt van hanem nem látom tisztán hogy mit okozhat és ez zavar( jó, teljesen tisztán nem lehet látni sosem).
Ha nekem valaki, bárki elmagyarázná hogy mi ebben a jó, hosszútávon miért is jó ez a nagy tolerancia, mi változik és mi nem a következő mondjuk 20 évben, ennek ami most zajlik lesz-e rá hatása vagy nem, változik-e a magyar ember rossz irányba .....?
Annyi kérdés van bennem amire nem látom a választ, pedig már mindenre megvan csak én aggályoskodok mindenen.
A válasz mindenre: befogadónak kell lenni.
Egyébként ez a fene nagy jóindulat előzte meg a 2-ik világháborút is.
Ezt amit most csinálnak honatyáink az talán túlzás de a másik véglet se jó hogy nem csinál semmit(szdsz) utána meg katonákat küldene ki harcolni az iszlámmal, mintha ehhez bármi közünk lenne.
Egyszer már jó lenne egy közvélemény kutatás a rendőrök és katonák között is hogy vajon ők mit gondolnak erről a menekültkérdésről, biztos sokan támogatják a soraikból(bár ha ők igen akkor én is, rajtam nem fog múlni).
Lehet viccelődni ezzel(charlie hebdo) meg lehet legyinteni az óvatos emberekre, de ha valami rosszul alakul akkor pont azok az emberek fognak segíteni akikre most gúnyosan mosolyog az "értelmiség".

dare 2015.11.20. 00:19:45

@dare: jav: az szdsz az a dk meg az mszp...fáradt vagyok, alszok inkább.
süti beállítások módosítása